Evenimentul Zilei > Social > Dulceață de dovleac. Rețeta cu care nu vei da greș în fața musafirilor
Dulceață de dovleac. Rețeta cu care nu vei da greș în fața musafirilor

Dulceață de dovleac. Rețeta cu care nu vei da greș în fața musafirilor

Dacă în această toamnă ai cules mai mulți dovleci decât de obicei îți voi spune ce poți face cu ei. Dulceața de dovleac este pe cât de ușor este de făcut, pe atât este de gustoasă.

Dovleacul are un gust și aromă specifice Astfel, o dulceață de dovleac sigur va atrage privirile tuturor. De asemenea, lămâia a fost potrivită în rețetă pentru că doar a conturat aroma.

Totuși, dacă vrei mai multă aromă de lămâie și mai putina de dovleac, poți pune două lămâi. De asemenea, dacă vrei mai mult gust de dovleac folosește doar sucul de la o lămâie.

Ingrediente – Dulceața de dovleac (650 – 700 g)

  • un kg pulpă curățată de dovleac
  • 800 grame zahar
  • sucul de la o lămâie
  • 100 ml apă
  • un măr întreg, necurățat
  • șase păstăi de cardamon
  • o păstaie tonka
  • doi-trei cm baton scorțișoară

Mod de preparare

Mai întâi, trebuie să tai pulpa de dovleac în cubulețe potrivit de mari și aproximativ de aceeași dimensiune. Ulterior, pune apa și zahărul într-o oală, pe foc mic. Atunci când zahărul s-a topit complet, poți adăuga cubulețele de dovleac, sucul de lămâie, mărul întreg spălat și șters bine.

Zdrobește păstăile de cardamom și extrage semințele. Curăță păstaia de tonka de cojița neagră și o tai-o în două sau trei bucățele. Pune aromele, inclusiv scorțișoara, într-o sită mică inoxidabilă. Ulterior, o introduci în dulceață. După acest pas, lasă dulceața să fiarbă la foc mediu pentru circa 45 minute sau până când dovleacul este perfect fiert. Elimină mărul, cardamomul și tonka după care pasăm dulceața cu un blender. În final, trebuie să obții o pastă omogenă. Dacă vrei, poți lăsa și câteva bucățele întregi de dovleac în dulceață.

Ultimul pas în prepararea dulceții

După, trebuie să pui din nou dulceața pe foc mic, pentru încă 15-20 minute. Amestecă din când în când în ea pentru a fi sigur că nu se prinde. Ulterior, poți turna dulceața fierbinte în borcanele sterilizate. Apoi, lasă borcanele pe masă din bucătărie, până a doua zi.

A doua zi le poți muta în cămară. De asemenea, în cazul în care nu aveți la dispoziție tonka o puteți elimina din lista de ingrediente pentru dulceață. Dulceața va ieși la fel de gustoasa, potrivit Lauradamache.ro.