Rețetă de chec de post cu lămâie. Un desert gustos și fresh pentru toată familia

Rețetă de chec de post cu lămâie. Un desert gustos și fresh pentru toată familiaSursă Dreamstime

Postul Paștelui a început, iar gospodinele sunt nevoite să prepare o mâncare specială. Ele pot încerca rețeta de chec cu lămâie. Aveți nevoie de puține ingrediente pentru acest desert rapid și gustos.

Gospodinele pot prepara rețeta de chec de post. Acest desert se face foarte ușor și cu puține ingrediente:

350 g făină, 150 g zahăr tos, 200 g margarină la temperatura camerei, 1 fiolă esență de vanilie, 250ml apă minerală, 1 lămâie, 1 lingură miere de albine, 1 plicuțet praf de copt, 2 pliculețe zahăr vanilat, un praf de sare.

Cea mai simplă rețetă de post

Pentru început, se pune margarina într-un bol împreună cu zahărul tos și vanilia. Se freacă până se spumează. Este recomandat să alegeți margarina Rama. Acum, se amestecă mierea cu apa minerală și zeama de lămâie. Se amestecă bine și se toarnă peste compoziția de margarină. Se amestecă ușor și se incorporează treptat făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se amestecă cu un tel și se adaugă făina.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru chec și se toarnă compoziția. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade si se dă tava la copt pentru circa 30-35 de minute. Acum poți adăuga puțin zahăr pudrat. Rețeta ta este gata. Poftă bună!, potrivit gustoase.net.

Sursă Dreamstime

Rețetă de cornulețe de post cu gem de caise

Dacă nu vă place checul, puteți încerca rețeta de cornulețe de post cu gem de caise.

Ingrediente

420 g făină, 90 g zahăr tos, 250 ml lapte de cocos , apă sau lapte de soia, 50 ml ulei,20 g drojdie proaspătă, 1 linguriță esență de vanilie,1 linguriță coajă rasă de lămâie,un praf de sare

Ingrediente pentru umplere

200 g gem de caise

Ingrediente pentru uns

70 g zahăr, 60 ml apă

Se pune drojdia zdrobită cu o linguriță de zahăr,o lingură de făină și 100 ml lapte de cocos sau apă caldă într-un bol. Se amestecă ușor apoi se lasă la dospit pentru 10 minute. Se adaugă făina și praful de sare. După ce avem drojdia dospită, aceasta se adaugă peste făină, lapte amestecat cu zahăr, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie. Nu uita să pui uleiul și să amesteci compoziția. Se strânge aluatul în bol sub forma unei bile,se netezește ușor,apoi se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut o oră.

Acum, se întinde prima foaie de aluat în forma unui cerc cu diametrul de 26 cm.Fiecare cerc se taie în jumătate. Pe fiecare fâșie de aluat se pune o lingură de gem de caise și se rulează strâns. Se tapetează cu hârtie de copt tava aragazului și se pun cornulețele în tavă. A venit momentul să le pui la copt timp de 20 de minute la 180 de grade.

Se amestecă apa cu siropul și se pune la fiert la foc mic,se lasă să fiarbă și se lasă la răcit 1-2 minute. Cornulețele trebuie unse cu sirop și băgate la cuptor încă 10 minute.