Pentru ce poți să folosești coaja de lămâie în gospodărie. Toate gospodinele trebuie să știe aceste trucuri

Pentru ce poți să folosești coaja de lămâie în gospodărie. Toate gospodinele trebuie să știe aceste trucuri sursa: arhivă EVZ

Coaja de lămâie poate fi utilizată pentru foarte multe lucruri în gospodăria oricui. Cele mai multe gospodine o folosesc în prăjituri sau diverse rețete, dar aceasta poate fi utilizată și pentru alte lucruri. Este o soluție simplă și ieftină pentru multe probleme din bucutărie.

Coaja de lămâie are mai multe întrebuințări în gospodărie. Ea poate fi utilizată atât în prăjituri sau diferite preparate, dar și pentru a păstra un miros frumos în frigiderul tău. Toate gospodinele s-au confruntat măcar o dată cu mirosuri neplăcute de la diferite mâncăruri preparate în casă. Pentru a scăpa de acestea este suficient să razi coaja de la o lămâie și să o pui într-un pahar sau într-un bol mic pe care îl vei așeza pe raftul de sus al electrocasnicului. Lămâia va lăsa un miros plăcut în frigiderul tău.

De asemenea, coaja de lămâie poate fi folosită și pentru când vrei să scapi de mirosurile neplăcute din bucătăria ta. Atunci când gătești cu ceapă și usturoi, mirosul este destul de neplăcut și rămâne în cameră chiar dacă ai o hotă foarte bună. În acest caz, este suficient să pui la fiert o oală cu apă în care să adaugi coaja de lămâue, cuișoare și esență de vanilie. Mirosurile de mâncare vor dispărea din bucătăria ta.

Coaja de lămâie poate fi folosită și pentru curățarea petelor de pe vasele de inox. Trebuie doar să pui apă la fiert în oala care are urme maronii. Ulterior, adaugă cojile de lămâie. Așteaptă până când apa fierbe și oprește focul. Folosește un burete abraziv pentru a curăța petele de pe oala respectivă cu lichidul fiert. Poți să folosești și un praf de curățat de bună calitate în cazul în care este nevoie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Curăță cuptorul cu microunde cu coaja de lămâie

Coaja de lămâie este o soluție și pentru curățarea cuptorului cu microunde. Pune un bol plin cu apă în cuptor. Adaugă coaja de la o lămâie și setează timpul la cinci minute. Acizii din coajă vor înmuia foarte repede grăsimea și petele de mâncare din electrocasnic. Aceasta este una dintre cele mai simple metode pentru ca electrocasnicul tău să fie curat. După ce petele s-au înmuiat foarte bine, trebuie doar să le cureți cu detergent de vase și apă.

Coaja de lămâie înlătură la fel de bine și grăsimea. Trebuie tocată mărunt și amestecată cu oțet alb. Poți să folosești soluția rezultată pentru cuptor, frigider, faianța din bucătărie, aragaz, dulapurile din bucătărie sau pentru tacâmurile de bucătărie. Cojile de la două sau trei lămâi trebuie amestecate într-un borcan cu oțet. Trebuie să aștepți câteva zile pentru ca amestecul să fie macerat.

Coaja de lămâie oferă luciu obiectelor cromate

Poți să folosești coaja de lămâie și să lustruiești bateriile cromate de la baie și din bucătărie. Înainte să faci acest pas, ele trebuie curățate foarte bine de depunerile de calcar. După ce vei folosi coaja de lămâie, bateriile vor arăta ca noi. Poți să folosești cojile și pentru obiectele din cupru sau din oțel. După ce le vei freca foarte bine, acestea își vor recăpăta luciul inițial.

Tacâmurile pot fi și ele lustruite cu ajutorul cojilor de lămâie. Furculițele, cuțitele și lingurile trebuie presărate cu bicarbinat de sodiu înainte de a fi frecate cu cojile de lămâie. În cazul în care petele sunt mai vechi pe tacâmuri, după ce ai frecat cu coaja de lămâie, curăță foarte bine zona cu o lavetă de bucătărie, potrivit Libertatea pentru femei.