Ce alimente trebuie ținute în congelator. Puțini au știut de aceste mituri

Ce alimente trebuie ținute în congelator. Puțini au știut de aceste mituri

Cercetătorii au explicat care sunt alimentele care trebuie ținute la frigider și cât de tare sunt afectate de congelare. Unele produse nu trebuie băgate niciodată la frigider.

Unele studii au arătat că legumele şi fructele sunt culese manual, fără intervenţie mecanică, iar congelarea nu afectează aportul de nutrienţi şi vitamine nu este afectat. Cu toate astea, cercetătorii recomandă ca acestea să fie mâncate cât mai repede. Mai mult, ei au dezvăluit care sunt cele mai cunoscute mituri despre alimentele băgate la congelator.

Alimentele congelate expiră

Alimentele congelate trebuie consumate în decurs de 6-8 luni, în funcţie de produs, din considerente de gust şi calitate. După doi ani, ele își pierd din nutrienţi, vitamine şi minerale.

Toate alimentele congelate conţin mult sodiu

Cercetătorii au declarat că este doar un mit. Dacă lista de ingrediente nu conţine termenii: „sare”, „sodiu” sau „sodium chloride”, celelalte forme de sodiu sunt regăsite în mod natural în alimente şi nu sunt periculoase.

Ne puteți urmări și pe Google News
Tu știi cât consumă frigiderul tău? Greșelile pe care le faceți atunci când deschideți frigiderul sau congelatorul

Sursa: Andrey Popov | Dreamstime.com

Laptele şi ouăle nu pot fi congelate

Acesta este un alt mit. Nu există produs care nu poate fi congelat. Cu toate astea, există riscul ca brânzeturile să își schimbe gustul.

Decongelarea sub jet de apă fierbinte este sigură

Fals! Nu se recomandă plasarea alimentelor sub jet de apă fierbinte, deoarece decongelarea nu va fi uniformă. Gospodinele pot să pună alimentele într-un vas cu apă rece până observă că s-au dezghețat complet.

Congelarea produsului în prag de expirare

Cercetătorii au mai dezvăluit un alt mit. Data de expirare a produselor din comerţ nu înseamnă data în care produsul nu mai este sigur de consumat, ci data până la care acel produs îşi va păstra gustul intens. Acesta poate să fie consumat și după data de expirare, doar că aroma lui va fi diferită. Cu toate astea, oamenii de știință au declarat că sănătatea oamenilor nu este în pericol și că pot congela și produsele în prag de expirare, conform Click.

Înainte de a cumpăra anumite alimente, oamenii trebuie să verifice când expiră, dar și ce ingrediente conține.