Cum scapi de murdăria de pe tigăi. Toate trucurile. Vasele de bucătărie vor străluci

Cum scapi de murdăria de pe tigăi. Toate trucurile. Vasele de bucătărie vor străluci Trucurile celor mai cunoscuți bucătari. Cum să ai succes la gătit. Sursa: Dreamstime.com

Multe gospodine se plâng de dificultatea de a curăța vasele de bucătărie fără a le zgâria. Există un truc ieftin ce vă poate ajuta să curățați tigăile, într-un mod simplu și rapid.

De regulă, specialiștii recomandă utilizarea unor soluții naturale care să nu conțină reziduuri toxice și care să nu dăuneze nici mediului înconjurător. Un truc simplu cu care poți curăța vasele de bucătărie are la bază un ingredient natural, anume făina.

Tot ce ai de făcut este să presari făină pe o cârpă uscată și după care să freci ușor suprafața ce prezintă zone de arsură. Apoi spală tigaia sau oala respectivă ca în mod uzual. După ce vei încerca acest truc vei observa că vasele respective vor deveni cu mult mai strălucitoare, conform România TV.

Cum faci ca mâncarea să nu se lipească de tigaie

Pentru ca mâncarea ta să nu se mai lipească de tigaie iar tu să nu mai fii nevoit să te chinui să o cureți, ai nevoie tot de făină de grâu. Aceasta trebuie pusă în tigaie, iar aceasta nu va modifica gustulsau consistența ouălor. Făina se pune în tigaie cu puțin ulei în timp ce aceasta din urmă este încă rece. Pune ouăle la prăjit atunci când uleiul s-a încins și vei vedea cum acestea nu se vor mai prinde de tigaie. Ulterior, puteți curăța tigaia cu puțin bicarbonat de sodiu și oțet.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întotdeauna asigură-te că tigaia folosită este complet curată. De asemenea, fii atent ca ingredientele folosite să nu fie umede. Pentru aceasta e bine să lăsați alimentele reci la temperatura camerei și le puteți tampona cu ajutorul unui prosop de hârtie dacă acestea sunt umede. Dacă nu veți face astfel, se vor lipi, căci apa va scădea temperatura uleiului, favorizând astfel acest efect.

Pe lângă acest truc e bine să nu puteți foarte multă mâncare în tigaie, pentru că temperatura uleiului va scădea, iar umezeala se va elibera mult mai repede și, prin urmare, totul se va lipi. Și oțetul de mere este de ajutor. Tot ce trebuie să faci este să pui puțin oțet în tigaie înainte să te apuci de gătit.