Trucul care va face gătitul mai plăcut. Ce să faci pentru ca ouăle să nu se mai prindă de tigaie

Trucul care va face gătitul mai plăcut. Ce să faci pentru ca ouăle să nu se mai prindă de tigaie

Deși ouăle în tigaie par un preparat pe care oricine îl poate face, acesta devine complicat atunci când nu dispui de ustensile de gătit avansate. Există însă un truc care te va scăpa de orice bătăi de cap.

Bucătarii au descoperit secretul care face ca ouăle tale să nu se mai prindă de tigaie atunci când sunt prăjite. Ustensilele de bucătărie își pierd din beneficii odată cu trecerea timpul, însă le poți face ca noi, iar preparatele tale vor ieși din nou ca la început.

Cum faci ca mâncarea să nu se lipească de tigaie

Pentru ca mâncare ta să nu se mai lipească de tigaie, în cazul de față ouăle, iar tu să nu mai fi nevoit să te chinui să o cureți, ai nevoie de făină de grâu. Aceasta trebuie pusă în tigaie, iar ea nu va modifica gustul sau consistența ouălor.

Făina se pune în tigaie cu puțin ulei în timp ce aceasta din urmă este încă rece. Pune ouăle la prăjit atunci când uleiul s-a încins și vei vedea cum acestea nu se vor mai prinde de tigaie. Ulterior, puteți curăța tigaia cu puțin bicarbonat de sodiu și oțet.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trucuri care îți vor face mâncarea să nu se lipească de tigaie

Întotdeauna asigurați-vă că tigaia folosită este complet curată. De asemenea, fiți atenți ca ingredientele folosite să nu fie umede. Pentru aceasta e bine să lăsați alimentele reci la temperatura camerei și le puteți tampona cu ajutorul unui prosop de hârtie.

Dacă nu veți face astfel, se vor lipi deoarece apa va scădea temperatura uleiului, favorizând astfel, lipirea.

Pe lângă acest truc, e bine să nu puteți foarte multă mâncare în tigaie, pentru că temperatura uleiului va scădea, iar umezeala se va elibera mult mai repede și prin urmare, totul se va lipi. Mai mult, e indicat să amestecați mâncare mai târziu și chiar dacă veți avea impresia că ea s-a prins de tigaie, se va dezlipi singură.

Și oțetul de mere este de ajutor. Tot ce trebuie să faceți este să puneți puțin în tigaie înainte să vă apucați de gătit, potrivit kfetele.ro.