Un desert de neegalat. Prăjitura cu lămâie la pahar. Este simplu şi rapid de preparat: nu necesită coacere

Un desert de neegalat. Prăjitura cu lămâie la pahar. Este simplu şi rapid de preparat: nu necesită coacereSursa: https://www.stiridiaspora.ro.

Această prăjitură rafinata, cunoscuta si sub numele de Lemon Bezea Pie, cuprinde un strat sfărâmicios de aluat crocant umplut cu o cremă proaspătă de lămâie şi acoperită cu un nor de bezea. Are un gustul asemănător cu al unei tarte cu bezea.

Prăjitura cu lămâie este una dintre cele mai populare prăjituri din patiserie. Este un preparat cu o bază crocantă, o umplutură fină cu aromă de lămâie și un capac de bezea italiană. Pentru zilele de sărbătoare este recomandat să faceți prăjitura în căni mici în loc de forme de tartă.

În plus, această variantă de plăcintă cu lămâie în cupe fără coacere nu este doar originală în prezentare, ci și în prepararea ei. Acest lucru se datorează faptului că nu veți avea nevoie de un cuptor pentru a o prepara.

Ingredientele pentru acest desert de neegalat

Pentru a prepara baza prăjiturii aveți nevoie de următoarele ingrediente:

- 150 de grame de biscuiți simpli cu vanilie

- 60 de grame de unt.

Pentru umplutură aveţi nevoie de:

- 375 de mililitri de lapte

- 75 de grame de zahăr

- 35 de grame de amidon de porumb

- 150 de mililitri de suc de lămâie

- coaja de la o lămâie

- 3 gălbenușuri de ou.

Pentru bezea sunt necesare:

- 3 albușuri

- 135 de grame de zahăr.

Plăcintă cu lămâie la pahar, fără cuptor. N-ai mai mâncat așa bunătate. Rețeta pas cu pas și trucuri ca să îți iasă perfectă. FOTO: captură video YouTube @Mono 1981

Mod de preparare al prăjiturii cu lămâie

Pentru a începe cu rețeta de plăcintă cu lămâie fără coacere, mai întâi procesați biscuiții de vanilie cu untul. Ar trebui să obțineți o consistență ca nisipul umed. Adăugați o lingură bună din această compoziție în fiecare pahar pentru a face baza plăcintei cu lămâie. Aplicați puțină presiune cu vârful unui sucitor, astfel încât să fie bine compactat și să nu se destrame. Apoi le dai la rece în timp ce faci umplutura.

Începeți să pregătiți umplutura pentru plăcinta cu lămâie încălzind laptele cu jumătate din zahăr și coaja de lămâie la foc mediu.

Truc: dacă doriți, puteți adăuga lapte condensat și pregăti o plăcintă de lămâie rafinată cu lapte condensat fără cuptor. În timp ce laptele se încălzește, într-un recipient care rezistă la căldură, dizolvați sucul de lămâie, amidonul de porumb, restul de zahăr și gălbenușurile.

Adăugați laptele fierbinte în acest preparat și amestecați ca să nu se formeze cocoloașe. Luați-o înapoi în oală pentru a încălzi umplutura plăcintei cu lămâie la foc mic în timp ce amestecați până se îngroașă. Când crema s-a încălzit, umple-ți plăcinta cu lămâie și dă-o la rece acoperită ca să nu se formeze un strat dur.

Cum pregătiți bezeaua care se puna la sfârşit

Pentru a face acest lucru, duceți zahărul într-o oală pe un arzător cu focul stins și acoperiți-l cu aproximativ 6 linguri de apă. Apoi, aprindeți focul și încălziți până la aproximativ 118 ºC . Albușurile se bat și, când siropul de zahăr este gata, se toarnă puțin câte puțin continuând să amestecați.

Bateți până când bezeaua este tare, până când întoarceți recipientul cu susul în jos și nu cade. Acoperiți-vă plăcinta cu lămâie cu bezea și rumeniți-o cu o torță dacă aveți una.

Acum vă puteți bucura de desertul de plăcintă cu lămâie în căni sau pahare. Dacă doriți, le puteți răci puțin înainte de a le mânca, pentru că sunt mult mai gustoase dacă sunt date întâi la rece.

Reţeta recomandată de stiridiaspora.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News