Rețeta perfectă a compotului de prune. Preparatul cu care să îi răsfeți pe cei dragi

Rețeta perfectă a compotului de prune. Preparatul cu care să îi răsfeți pe cei dragi Sursa: Pixabay

Specialiștii au dezvăluit cea mai gustoasă rețetă de compot de prune. Ea se prepară foarte ușor și este un deliciu pentru copii și adulți. Renunță la sucuri și încearcă această băutură.

A venit momentul să înveți rețeta de compot de prune. Aceasta se prepară foarte simplu de făcut și este mai mult decât gustoasă. Puteți pune mai mult sau mai puțin zahăr în funcție de gust. De asemenea, puteți să variați schimbând condimentele. Mămicile îi pot răsfăța pe copii lor cu băutura recomandată de specialiști.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 5 kg prune - 1 kg zahăr - 3 l apă - arome după preferință, scorțișoară, vanilie, semințe de cardamom sau cuișoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețetă, compot de prune

Prunele se spală bine, clătindu-le în mai multe rânduri de apă curată. Pentru ca prunele să rămână întregi la sterilizare, se va înțepa fiecare prună în parte de câteva ori în zona codiței cu un ac sau cu o scobitoare la distanțe egale. Se împarte cantitatea de prune cât mai egal între borcanele pregătite pentru compot. Puteți umple cu fructe aceste borcane, cum am făcut la compotul de caise sau puteți pune mai puține fructe, urmând a completa cu sirop de zahăr.

Cel mai simplu și mai eficient mod de a stabili cantitatea de lichid necesară, este să măsurori efectiv cât lichid încape în borcanele în care am pus deja fructe și în func. Într-un borcan plin deja cu fructe pregătite de conservare, adaugă apă curată.

Pune apa într-o cană gradată și se măsoară cantitatea de lichid care a încăput în borcan. În lichidul calculat ca necesar, se adaugă zahărul – 330 gr. la un litru de apă – dar aici totul poate varia în funcție de gust, asta nu va afecta conserva din punct de vedere al sterilizării.

Apa cu zahărul adăugat se pune la fiert, când dă în clocot, se ai lasă să fiarbă circa 5 minute, timp în care se poate spuma la suprafață dacă vreți – spumarea nu e obligatorie. Se stinge focul și se lasă siropul de zahăr să se răcorească puțin, potrivit lauralaurentiu.ro.

Beneficiile consumului de prune

Amintim că prunele sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbţie a fierului, dar și mari proprietăţi energizante. Consumul de prune stimulează memoria, te scapă de bolile de inimă, te ajută să slăbești și combat anemia.