Evenimentul ZileiSocialRestricții. Adio, distracție la munte și la mare în minivacanta de Paște

Restricții. Adio, distracție la munte și la mare în minivacanta de Paște

Restricții. Adio, distracție la munte și la mare în minivacanta de Paște
Vremea s-a încălzit și românii își fac deja planuri pentru vacanța de 1 mai. Vacanță care coincide în cest an și cu Sărbătorile de Paște. La multe sau la mare, lumea vrea să se distreze. Dar, să nu uităm însă de restricții.

Pe tot litoralul este forfotă mare. Mai sunt doar două săptămâni până la minivacanța de Paște și 1 mai și toată lumea dă zor să termine totul până la sosirea primilor turiști. Cu toate acestea, patronii de hoteluri, restaurante și pensiuni se pregătesc să își întâmpine turiștii așa cum se cuvine.

Un nou sezon estival sub semnul incertitudinii

La Vama Veche, deși localitatea are o incidența încă sub 3 cazuri la mia de locuitori, petrecerile tinerilor liberi și nonconformiști care se terminau odată cu răsăritul soarelui, vor fi doar o amintire. Stingerea se va da la ora 22:00.

Hotelurile și pensiunile nu vor putea funcționa la capacitate maximă, așa că rezervările sunt la mare preț. Este ordin de la Guvern, iar cine nu se conformează suportă consecințele.

Muncitorii au început deja să amenajeze aleile dintre hoteluri și să toaleteze vegetația, iar în hoteluri cameristele fac ultimile retușuri. Vestea proastă este însă că unitățile nu vor putea fi folosite la capacitate maximă, chiar dacă hotelierii nu duc lipsa de rezervări.

Cei din industria HORECA spun că nu va fi din nou un sezon sub semnul incertitudinii, la fel că și cel de anul trecut , poate chiar mai dificil și își pun speranța în vreme. Speră că temperaturile să fie bune și, chiar și cu restricții, să poată funcționa la capacitate maximă în iulie și august astfel încât să poată acoperi pierderile din mai și iunie.

Restricțiile îi vor afecta și pe petrecăreții din Mamaia și Vama Veche

Mamaia și Vama Veche vor fi și anul acesta polii distracției de pe litoral. În jur de 80 de unități vor primi turiști în respectivul interval. Unii și-au făcut rezervări în Vama Veche din ianuarie.

Restricțiile însă în vigoare în acest moment taie din elanul patronilor dar și a tinerilor petrecăreți. La Mamaia cluburile vor fi închise pentru că incidența cazurilor de COVID-19 este mare iar la Vama Veche la ora 22:00 se dă stingerea. Turiștii nu vor mai avea voie să circule pe străzi sau să stea pe plajă, iar localurile își vor trage obloanele la ora 21:00.

Anual în minivacanța de 1 mai ajungeau pe litoral peste 20.000 de turiști. Anul trecut autoritățile au interzis accesul turiștilor în Vama Veche. România era în stare de urgență și nici nu se punea problema de distracție. Un DJ a ținut un concert la răsărit pe care l-a transmis on line, astfel încât vamaiotii să poată simți atmosfera tradițională din vechiul sat pescăresc.

Cum va fi la munte în minivacanța de Paște

Hotelierii se întrec în oferte pentru minicavața de Paște, la munte, acestea fiind pentru toate buzunarele. În Poiana Brașov, un hotel oferă cazare 3 nopți în apartament de 3 și 4 stele cu 1400/persoană, mic dejun inclus și masa festivă pe Paște. Turiștii se vor putea bucura de produsele tradiționale, drob de miel și ouă roșii, în restaurantul resortului.

Pregătiți de pandemie, un alt resort de 4 stele din județul Brașov oferă cazare în vile de lux, pentru familii, cu jacuzii în cameră și vedere spre lac și munte, unde pot servi și masa festivă în regim a la carte și pot admira peisajul și lebedele.

Prețul pentru un apartament în vilă pornește de la 1500 de lei de persoană, cazare 3 nopți.

În bucătăria resortului se fac pregătiri. Borșul de miel nu va lipsi de la masa de Paște, iar tăițeii sunt pregătiți chiar în bucătăria restaurantului. Carnea de miel va fi de asemenea servită și ca friptură, cu garnitură de sparanghel și legume.

Și la Bran sunt așteptați turiști. Aici oferta scade ușor. Brănenii vor merge pe preparate tradiționale de Paște, dar și pe mititei și bere, specifice zilei de 1 Mai. Vedere spre Castelul Bran rămâne la fel de pitorească din camera pensiunii de 3 stele, unde cazare este de 900 lei/persoană, pachet de 3 nopți cu mic dejun inclus și masă festivă, scrie Antena3.


Accesează: