Evenimentul Zilei > EVZ Special > AUR atacă la Curtea de Apel restricţiile impuse de Guvern: Sunt abuzive şi ineficiente
AUR atacă la Curtea de Apel restricţiile impuse de Guvern: Sunt abuzive şi ineficiente

AUR atacă la Curtea de Apel restricţiile impuse de Guvern: Sunt abuzive şi ineficiente

AUR a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricţiilor impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă. Contestația a fost depusă de  senatoarea Rodica Boancă.

În comunicatul transmis de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se aunţă faptul că au demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricţiilor impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă, restricţii pe care copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, le cataloghează drept abuzive şi ineficiente.

AUR atacă la Curtea de Apel restricţiile impuse de Guvern: Sunt abuzive şi ineficiente

Carantina naţională, închiderea şcolilor şi susţinerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanţei prelungite, purtarea măştilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfăşoară fizic, dar şi în spaţiile deschise, limitarea drastică a programului de funcţionare al magazinelor şi al altor operatori economici sunt măsurile contestate de AUR la Curtea de Apel”, se arată în comunicatul AUR.

În comunicat se mai subliniază faptul că acest guvern nu a reuşit decât să impună frica în rândul românilor, iar cel mai grav lucru menţionat este despre teama de a nu mai avea ce pune pe masă a doua zi.

„Unica performanţă a acestei guvernări în vreme de criză sanitară este că a indus frica în rândul românilor: frica de spitale, frica sa iasă pe stradă, frica de a mai vorbi cu prietenii, cu familia, frica de a nu mai avea ce pune pe masă a doua zi, frica privind viitorul copiilor. Nu mai putem continua această politică a restricţiilor abuzive care îşi dovedesc zi de zi ineficiența”, a declarat marţi senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, într-un comunicat de presă.

Viaţa românilor trebuie să revină la normalitate, resticţiile trebuie ridicate

Tot în acest comunicat, copreşedintele AUR, deputatul George Simion, afirmă că măsurile absurde trebuie ridicate iar viaţa românilor trebuie să revină la normalitate.

„AUR consideră că ridicarea restricţiilor lipsite de fundament teoretic şi practic va restabili libertatea românilor: de gândire, de credinţă, de exprimare, de asociere, de mişcare, de iniţiativă, dar şi accesul liber la activităţile economice, aspecte esenţiale într-o democraţie”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), potrivit Agerpres.