Conform unui comunicat emis pe 12.04.2021, ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, prevede prelungirea carantinei începând cu ziua de luni, de la ora 22,00.

Oraşul Bragadiru a intrat în carantină pe data de 15 martie, pentru o perioadă de 14 zile, în urma analizei de risc privind infectarea cu COVID-19 efectuată de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Pe 29 martie, măsura de carantinare zonală a fost prelungită cu încă 14 zile.

Potrivit Prefecturii Ilfov, incidenţa cazurilor de COVID-19 era luni de 9,54 la Bragadiru.

Capitala încercuită de localități carantinate

În urmă cu o săptămână , măsura de carantină zonală s-a prelungit cu 14 zile pentru localităţile Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele, începând de luni seara, și de marți în Clinceni şi Copăceni.

Ordinele emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, prevăd prelungirea carantinei de luni de la ora 22:00 până pe 19 aprilie la aceeaşi oră.

De asemenea, începând de marţi, măsura de carantină zonală se prelungeşte cu 14 zile și pentru localităţile Clinceni şi Copăceni.

Ordinele emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, prevăd prelungirea carantinei de marţi de la ora 5:00 pentru Clinceni şi de la ora 22:00 pentru Copăceni.

Cu trei zile în urmă, măsura de carantină zonală s-a prelungit cu şapte zile pentru comuna Glina, începând de vineri seara, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, prevede prelungirea cu şapte zile a carantinei pentru comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, începând de vineri, de la ora 22,00.

La această oră sunt 26 de localități de la marginea Capitalei, în carantină, care înconjoară ca un brâu roșu cel mai mare oraș al României.

Măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în localitățile carantinate sau care tranzitează zonele carantinate, sunt bine cunoscute.