Evenimentul Zilei > Economie > Reducerea facturilor la energie electrică, un balon de săpun. Cât vor plăti românii pentru curent
Reducerea facturilor la energie electrică, un balon de săpun. Cât vor plăti românii pentru curent

Reducerea facturilor la energie electrică, un balon de săpun. Cât vor plăti românii pentru curent

Veștile bune nu sunt chiar atât de bune, ba s-ar putea spune că tind spre ridicol, atât timp cât economia va fi nesemnificativă.

Anunțul adresat românilor, care erau informați de Virgil Popescu, ministrul Economiei, legat de scăderea facturilor la energie electrică, s-a dovedit a fi doar o fumigenă. De fapt, este vorba doar de o micșorare de neluat în seamă, cu 1 ban pe kilowat.

„Facturi mai mici la energia electrică!

Îi felicit pe cei de la Hidroelectrica care au făcut un nou pas, se manifestă activ pe piața de furnizare și au venit cu o ofertă bună pentru români. Odată cu liberalizarea pieței de energie, de la 1 ianuarie 2021, pentru energia activă livrată consumatorilor casnici prețul se va reduce de la 0,255 de lei/kWh, la 0,245 lei/kWh în primul semestru al anului viitor.

Da, facturi mai mici pentru români!”, anunța ministrul Virgil Popescu pe contul de Facebook.

„Să te lauzi că se ieftineşte cu un ban factura de energie electrică”

Conform unui calcul, la un consum lunar de 283 de kilowați pentru un apartament cu trei camere, asta înseamnă o reducere lunară a facturii cu 2 lei și 83 de ani. Deci, nesemnificativ pentru români.

Jurnalistul Radu Tudor a fost indignat când a văzut calculele legate de reducerea facturilor la energia electrică. „Este ceva greu de digerat. Oameni buni, n-am văzut ceva mai penibil în ultimii 10 ani de politică. Să te lauzi că se ieftineşte cu un ban factura de energie electrică. Ministrul Economiei ne anunţă că se ieftineşte cu un ban preţul kilowatt-ului şi astfel vor avea românii facturi mai mici la energie electrică. Cu cât vor fi facturile mai mici, cu 15 bani, cu 25 de bani? Astea sunt facturi mai mici. Astea sunt momente în care tu să te lauzi?”, a spus Radu Tudor la Antena 3.

Altfel, înaintea alegerilor, reprezentanții Ministerului Muncii au anunțat că valoare tichetelor de masă va crește. De fapt mărirea a fost de 1 ban, adică valoarea minimă a sumei cu care puteau fi mărite bonurile.