Regina nu va rămâne tăcută dacă Prințul Harry și Meghan Markle vor mai permite să circule informații greșite cu privire la Familia Regală. Se spune că Majestatea Sa ar fi fost destul de iritată ca urmare a disputei legată de intenția ducilor de Sussex de a-și numi fiica Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, relatează publicația The Sun.

Harry, în vârstă de 36 de ani, a amenințat că va da în judecată BBC pentru afirmațiile potrivit cărora nu i-ar fi cerut permisiunea bunicii sale pentru a-și numi nou-născuta Lilibet, porecla pe care regina a primit-o în copilărie.

Jurnaliștii din SUA au afirmat că Harry a cerut permisiunea de a folosi acest nume, iar Page Six a citat surse confidențiale conform cărora ducele de Sussex ar fi sunat-o pe regină. Presa americană a relatat că Harry i-ar fi prezentat-o bunicii sale, pe Lilibet, într-un apel video.

Pe de altă parte, o sursă a Palatului Regal a susținut, pentru BBC, că regina, în vârstă de 95 de ani, nu a fost întrebată de cei doi dacă-și dă acordul cu numirea fiicei lor Lilibet. De asemenea, alte surse din apropierea Reginei au precizat pentru Mail că „nu a existat nici un apel video”.

„Prietenii ducilor de Sussex par să fi oferit jurnaliștilor informații înșelătoare despre ceea ce a spus regina, iar acest lucru a dus-o la limita răbdării”, a transmis sursa citată.

Regina le-a transmis celor din apropierea sa să corecteze declarațiile care denaturează conversațiile private ale ei sau ale altor membri ai personalului superior, transmite Mail on Sunday.

Regina Elisabeta a II-a ripostează după criticile lansate de Harry şi Meghan Markle

Apropiații ducilor afirmă că Regina a fost de acord

La scurt timp după izbucnirea scandalului la BBC, purtătorul de cuvânt al lui Harry și Meghan a emis o declarație în care a insistat că Regina a fost prima persoană pe care ducele a sunat-o după nașterea fiicei sale.

În acest context, avocații ducilor de Sussex au caracterizat articolul BBC drept „fals și defăimător”.

„Ducele a vorbit cu familia înainte să facă anunțul, de fapt bunica lui a fost primul membru al familiei pe care l-a sunat. În timpul acelei conversații, el i-a împărtășit dorința de a-și numi fiica Lilibet în cinstea ei. Dacă ea n-ar fi fost de acord, ei nu ar fi folosit numele”, se arată în declarația transmisă.

Folosirea apelativului Lilibet este considerată o lipsă de politețe

O persoană din interior a declarat pentru Mail că, la discuția dintre Harry și Regină, aceste aspecte nu au avut forma unei întrebări ci a unei afirmații. Sursa respectivă a precizat că regina va răspunde cu tărie tuturor comunicărilor venite din parte apropiaților lui Harry și Meghan.

„Este vorba dacă ceea ce se transmite este sau nu o versiune exactă a ceea ce sa întâmplat de fapt”.

Biograful reginei, Angela Levin a susținut că decizia lui Meghan și a lui Harry, de a folosi apelativul particular Lilibet, a fost un gest „nepoliticos” și chiar „degradant” față de regină.

„Nu cred că este o idee bună – cred că a fost un gest destul de grosolan la adresa Majestății Sale Regina. A fost un apelativ particular pe care l-a primit de la soțul ei care nu a murit de foarte mult timp. Prințul Charles nu ar visa niciodată să-și cheme mama Lilibet”, a spus Angela Levin într-o emisiune televizată.