Duce și ducesa de Sussex și-au întâmpinat împreună al doilea copil, o fetiță pe care au numit-o Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor , vineri, 4 iunie, și au împărtășit vestea cu lumea duminică după-amiază. Într-o declarație împărtășită de secretarul de presă, cuplul a dezvăluit că numele fiicei lor onorează două femei importante din viața lui Harry: bunica sa, regina și regretata sa mamă, Diana, prințesa de Wales.

Lilibet este porecla reginei pe care o folosesc doar membrii foarte apropiați

Lilibet este numele de alint al reginei, în rândul membrilor familiei, încă din copilărie. O sursă apropiată prinţului Harry şi lui Meghan Markle a spus că el a vorbit cu regina înainte de nașterea copilului şi că „ar fi menţionat” numele. Însă o sursă din Palat a precizat că nu a fost întrebată vreodată de folosirea acestuia.

Weekendul trecut, cuplul a anunţat naşterea fiicei Lilibet (Lili) Diana Mountbatten-Windsor într-un spital din Santa Barbara (California).

Lilibet a apărut când prinţesa Elisabeta era copil şi nu îşi putea pronunţa corect numele. Bunicul ei, regele George V, o striga afectuos Lilibet, imitând încercarea ei de a-şi spune numele. Porecla a rămas şi a început să fie folosită de rudele apropiate.

Regina a semnat Lilibet pe coroana funerară a unuia dintre cei mai apropiaţi prieteni ai ei, contele Mountbatten. Prinţul Philip, care i-a fost soţ mai bine de şapte decenii, îi spunea de asemenea Lilibet.

Alte surse spun că Regina ar fi fost consultată de Harry

După naşterea strănepoatei, a fost considerat că prinţul Harry şi Meghan Markle au vorbit cu regina despre alegerea numelui. În presă au apărut articole în care prieteni ai cuplului erau citaţi ca spunând că prinţul Harry a cerut permisiunea bunicii lui.

O sursă apropiată ducilor de Sussex a declarat pentru BBC că prinţul Harry a discutat cu regina înainte de naştere, afirmaţie contestată de atunci de Palat. Lilibet Diana este al 11-lea strănepot al reginei Elizabeth II şi sora mai mică a lui Archie, care are acum vârsta de 2 ani.

Al doilea prenume este prinţesa Diana, care a murit în 1997. Prinţesa Charlotte, fiica prinţului William şi a lui Kate Middleton, este botezată şi Diana şi Elizabeth. După naşterea ei, Palatul Buckingham a spus că regina şi alţi înalţi oficiali au fost informaţi şi că sunt „încântați de veste”.

Atât Meghan, cât și bebelușul Lili sunt „sănătoși și se instalează acasă”. Meghan și Harry luându-și concediul părintesc pe măsură ce se obișnuiesc cu noile lor vieți ca o familie de patru persoane. „Vă mulțumim pentru amabilitatea și sprijinul dvs. continuu în acest moment special pentru familia noastră”, a scris cuplul pe site-ul lor web Archewell în urma știrilor despre bebeluși, scrie harpersbazaar.