Evenimentul Zilei > International > Război în Ucraina, ziua 166. 10.000 de ucraineni vor fi pregătiți în Marea Britanie de instructori străini
Război în Ucraina, ziua 166. 10.000 de ucraineni vor fi pregătiți în Marea Britanie de instructori străini

Război în Ucraina, ziua 166. 10.000 de ucraineni vor fi pregătiți în Marea Britanie de instructori străini

Război în Ucraina, ziua 166. Patru civili au fost uciși, alți șase au fost răniți în urma bombardamentelor rusești din regiunea Donețk, anunță Procuratura Generală a Ucrainei. În urma atacurilor inamice în orașul Bahmut, satul Opitnoie din raionul Bahmut, orașul Soledar și orașul Selidovo din raionul Pokrovski, patru civili au fost uciși și alţi șase au fost răniți”, se arată în comunicatul Procuraturii ucrainene.

Război în Ucraina, ziua 166. Procuratura Generală anunţă că  26.000 de cazuri de crime de război se află în anchetă. Şeful departamentului pentru crime de război al Procuraturii Generale, a declarat pentru Reuters că 135 de persoane sunt acuzate de comiterea crimelor de război în Ucraina. Dintre aceștia, 15 persoane sunt în arest și 120 rămân în libertate.

Statul Major General: Rusia bombardează prima linie în sudul Ucrainei și urmărește să oprească contraofensiva Ucrainei. Pe 7 august, armata rusă a efectuat lovituri aeriene în apropierea a șapte așezări în regiunea Herson. În apropiere de satul Blahodatne, trupele ruse au încercat să lanseze o ofensivă, dar „nu au avut succes”, potrivit oficialilor ucraineni.

Obuzele rusești au ucis 4 și 6 răniți în regiunea Donețk. Mai multe case, clădiri, linii electrice și infrastructură civilă au fost avariate.
Mai mult, 132 de civili uciși, 619 răniți din 24 februarie în Nikolaev. Primarul Oleksandr Sienkevych, a declarat că printre cei uciși se numără un copil, iar printre cei răniți sunt opt ​​copii. Obuzele au deteriorat peste 500 de clădiri rezidențiale și aproximativ 700 de case, provocând daune în valoare de 21 de milioane de dolari, a spus el.

Până în prezent 1.000 de civili, inclusiv 50 de copii au fost uciși în regiunea Harkov

Războiul Rusiei a ucis peste 1.000 de civili, inclusiv 50 de copii în regiunea Harkov. Peste două mii de civili au fost, de asemenea, răniți în regiune din 24 februarie, potrivit șefulului parchetului regional. Peste 7.000 de locații din oraș și regiune, 2.800 de blocuri de apartamente, aproape 1.800 de clădiri rezidențiale, peste 500 de instituții de învățământ și 150 de spitale au fost distruse complet sau parțial, a spus el.

Papa Francisc vede „semnul speranței” cu primul vas cu cereale care pleacă din portul ucrainean de la Marea Neagră. Papa Francisc a spus în discursul său săptămânal din Piața Sf. Petru că acest „pas arată că este posibil să se poarte dialog pentru a ajunge la rezultate concrete”. „Acest eveniment se prezintă ca un semn de speranță, și dorința mea din inimă este ca urmând această cale să se poată pune capăt luptei și să se ajungă la o pace dreaptă”, a spus Papa.

Navele încărcate cu cereale au început să părăsească porturile Ucrainei la 1 august, pentru prima dată de la invazia Rusiei, după ce Kievul și Moscova au semnat un acord susținut de Turcia și ONU pentru exportul de cereale.

Rusia continuă să elibereze noi plăcuțe de înmatriculare pentru locuitorii regiunii Herson

Forțele ruse distrug așezările de lângă liniile frontului din regiunea Herson. Potrivit Administrației Militare a Regiunii Herson, situația din regiunea de sud ocupată rămâne constant tensionată, cu ostilități active în desfășurare. Rusia intenționează, de asemenea, să elibereze noi plăcuțe de înmatriculare pentru locuitorii regiunii Herson, a spus administrația. Rusia și-a mutat trupele spre sudul Ucrainei în timp ce Ucraina se pregătește pentru o contraofensivă în regiune.

Suedia va trimite instructori în Marea Britanie pentru a antrena forțele ucrainene. Ministerul suedez al Apărării a declarat că va trimite până la 120 de instructori timp de șase luni, începând cu 12 august, pentru pregătire militară. „Este extrem de important ca lumea să continue să sprijine Ucraina în lupta sa pentru suveranitate”, a declarat ministrul suedez al apărării Peter Hultqvist. În total, aproximativ 10.000 de ucraineni sunt așteptați să participe la cursuri în Marea Britanie

Actrița Jessica Chastain vizitează spitalul de cancer pentru copii din Kiev. Actrița americană a sosit în capitala Ucrainei pe 7 august. Chastain plănuiește să viziteze Irpin în regiunea Kiev și să se întâlnească cu președintele Zelenski și cu șeful său de stat major Andriy Yermak.

Wagner Group recrutează peste 1.000 de prizonieri ruși pentru a lupta în Ucraina. Recrutorii au vizitat deja cel puțin 17 închisori din 10 regiuni din Rusia pentru a angaja prizonieri și a-i trimite în linia frontului, potrivit presei ruse. Primul grup a fost trimis în Ucraina pe 20 iulie. Prizonierilor li s-a promis libertate după șase luni de lupte. Grupul Wagner este un grup de mercenari controlat de rusi care operează la cererea Kremlinului în întreaga lume prin oligarhul Evgheni Prigojin, informează kyivindependent.com.