Evenimentul Zilei > Actualitate > Răsturnare de situație la Sectorul 1. Calculele candidaților sunt date peste cap de BEC
Răsturnare de situație la Sectorul 1. Calculele candidaților sunt date peste cap de BEC

Răsturnare de situație la Sectorul 1. Calculele candidaților sunt date peste cap de BEC

Răsturnare de situație în scandalul electoral de la Primăria Sectorului 1, după ce Biroul Electoral Central s-a reunit pentru a discuta solicitarea PSD de renumărare a voturilor de la scrutinul de duminică.

Biroul Electoral Central s-a întrunit într-o ședință pe a cărei ordine de zi figurează sesizarea formulată de PSD Sector 1 Bucureşti în legătură cu renumărarea voturilor. Surse din cadrul BEC susțin că o decizie în legătură cu renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 ar putea fi amânată pentru ziua de miercuri.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, primarul în funcție Dan Tudorache, a anunțat că a sesizat Biroul Electoral Central cerând să fie renumărate voturile exprimate la alegerile de duminică. Cu acest prilej, într-un comunicat de presă, Dan Tudorache i-a acuzat pe reprezentanţii USR că ar face presiune asupra Biroului Electoral de Sector ca să nu accepte renumărarea voturilor.

Pe de altă parte, europarlamentarul Clotilde Armand, candidat susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 1, a anunţat că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1.

În cursul zilei de luni, Secţia 4 de Poliţie a fost sesizată, prin apel la 112, cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un Birou electoral al Sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa în jur de 400 de procese verbale.

Potrivit DGPMB, persoanele în cauză au fost identificate şi conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept. Procurorii Parchetului Sectorului 1 au dispus verificarea, foaie cu foaie, a proceselor-verbale găsite asupra unei persoane.

Pe de altă parte, primarul Dan Tudorache a declarat că persoana care a ieşit din BES Sector 1 cu procese verbale era un curier.

„Era curier, are dreptul să strângă procesele verbale. Nu ştiu dacă avea 100, cu siguranţă avea mai puţine. Dar avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid”, a declarat Dan Tudorache.
El a precizat că persoana respectivă este un reprezentant al PSD care strângea procesele verbale de la reprezentanții partidului din secțiile de votare.

Pe ordinea de zi a Biroului Electoral Central se află şi sesizarea PMP care a acuzat vicierea procesului electoral de la Primăria Mangalia. Partidul Mişcarea Populară a formulat mai multe contestaţii, considerând că procesul electoral „a fost viciat de mai multe nereguli care au dus la un cumul de motive pentru a formula contestaţie”.

„Blocarea de către primarul în funcţie a accesului locuitorilor din zona Fluvileg Mangalia, îngrădind dreptul de a vota, punerea în aplicare a metodei de fraudare «suveică», identificarea într-o secţie de vot a mai multor buletine de vot pentru primar decât numărul persoanelor care şi-au exprimat votul, (…), precum şi binecunoscutul eveniment în care a fost implicat un autoturism aparţinând grupului de firme deţinut de candidatul Mohammad Murad, maximizarea apariţiilor media ale acestui presupus incident electoral pentru a se instaura incertitudinea că Murad, candidat susţinut de PMP, ar mai putea fi votat” – sunt nereguli semnalate de PMP.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: