Evenimentul Zilei > Politica > Clotilde Armand a fost prima! „M-a făcut panaramă, dar nu mă las intimidată de prostia agresivă!”
Clotilde Armand a fost prima! „M-a făcut panaramă, dar nu mă las intimidată de prostia agresivă!”

Clotilde Armand a fost prima! „M-a făcut panaramă, dar nu mă las intimidată de prostia agresivă!”

Discursul tensionat ținut de Nicușor Dan luni seară, în care a numit-o pe Gabriela Firea „panaramă”, a creat valuri uriașe în spațiul public. Electoratul îl pune la zid pe candidatul la Primăria Generală, care a fost prezentat în ultima vreme, prin imagini video și audio, ca fiind într-o strânsă legătură cu „băieții deștepți” din afacerile imobiliare. Clotilde Armand, cofondator USR alături de Nicușor Dan și candidat la primăria Sectorului 1, a fost și ea jignită și criticată dur, chiar săptămâna trecută.

Ieri seară, candidatul alianței USR PLUS PNL Nicușor Dan a urcat pe scenă și a croit un discurs în jurul fiicei sale, spunând că nu ar vrea ca micuței să i se spună că „o panaramă este mare vedetă”, referindu-se la primarul în funcție, Gabriela Firea.

„E o luptă de valori în care eu vreau ca fetiței mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă, da? Și, din păcate, suntem cam la egalitate, da? Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie. Deci miza acestor alegeri, dincolo de trafic, apă caldă, poluare, școli, condiții de viață, este de fapt despre demnitate și este despre rezistența bucureștenilor la nesimțire, la spoială, la impostură”, a spus Nicușor Dan.

Explozia de critici aduse lui și partidelor USR și PNL, care s-au remarcat în trecut prin popularizarea expresiei „M*** PSD” chiar și printre minori sau în spații unde conduita nu permite un asemenea limbaj – Camera Deputaților, Senat etc – l-au obligat pe Nicușor Dan să revină asupra declarației sale. Acesta nu și-a cerut scuze, însă a încercat să o dreagă.

„Sunt de 20 de ani în spațiul public și nu am folosit niciodată vulgarități. Persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele două agitatoare care vin și fac zgomot în fața sediului, care au perturbat mai multe evenimente electorale.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook, în creierii nopții.

 Tragicomedie: Clotilde Armand, numită și ea panaramă!

USR Plus în alianță cu PNL are două „motoare” la aceste alegeri locale: Nicușor Dan și Clotilde Armand. Cea din urmă a fost și ea prezentată publicului, într-un interviu-mărturie a procurorului Mircea Negulescu, zis și Portocală, ca fiind apropiată de generalul SRI Florian Coldea și o afiliată a serviciilor secrete franceze.

Atunci când „motorul Clotilde” era blocat de publicarea anchetelor din spatele morții unui angajat al Distrigaz, companie pe care o conducea la acel moment, „motorul Nicușor” atrăgea atenția asupra Capitalei.

Acum, când „motorul Nicușor” ar avea nevoie de o adevărată mobilizare de forțe, „motorul Clotilde” dă semne de avarie. Zilele trecute, candidata a povestit pe rețelele sociale că a fost numită „panaramă”, iar asta reprezintă „prostie agresivă”.

Panaramă!

Am fost astăzi cu colegii prin sector și ne-am oprit să împărțim flyere la intersecția 1 Mai cu strada Ion Mincu. În această intersecție există și un magazin. Toate bune și frumoase până când agentul de pază al magazinul a început să fie agresiv verbal cu mine strigând: ”Panaramă!”. Apoi a insistat să plecăm de acolo pentru că așa vrea el. Evident că n-am părăsit locul pentru că nu eram pe moșia lui. Noi eram pe domeniul public. Între timp a sunat la Jandarmerie și de față cu jandarmii i-a spus unui coleg: ”îți dau o stângă!”. Amenințări și prostie multă. Comportament mizerabil. Bon. Acum, din toată această nefericită întâmplare aș vrea să îi transmit stimabilului agent (care nu purta mască de protecție până la sosirea jandarmilor) că voi fi în fiecare zi în fața acelui magazin și voi vorbi cu cetățenii. E dreptul meu și nu mă las intimidată de prostia agresivă.”, a povestit Clotilde Armand pe 17 septembrie.

„Din păcate, la acest nivel, mai sunt mulți dintre noi! Totul ține de bunul simț și o educație precară, poate chiar inexistentă!” sau „Nu vă lăsați intimidați de „neica nimeni”, două clase mai mult ca trenul, vă doresc succes!”, sunt câteva reacții primite de la susținătorii partidelor aliate (USR PLUS PNL).

Sute de alte mesaje au fost transmise de către publicul lui Clotilde Armand către magazinul respectiv, solicitând concedierea paznicului.