Evenimentul Zilei > EVZ Special > Rareș Bogdan, despre jignirile la adresa lui Orban. „Puteam găsi un sinonim”
Rareș Bogdan, despre jignirile la adresa lui Orban. „Puteam găsi un sinonim”

Rareș Bogdan, despre jignirile la adresa lui Orban. „Puteam găsi un sinonim”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al liberalilor, a declarat că regretă jignirile pe care i le-a adus lui Ludovic Orban, președintele PNL.

Luni seară, la Antena 3, eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al liberalilor, a declarat că regretă jignirile pe care i le-a adus lui Ludovic Orban, președintele PNL, acesta punctând că îi pare rău pentru limbajul agresiv folosit.

„Mi-aș dori că PNL să aibă o conducere colectivă, adică să nu conducă un singur om. Îmi pare rău că am folosit un limbaj agresiv, limba română e atâta de frumoasă că puteam găsi un sinonim. Autocrat. Nu mai trebuie să vorbim despre asta. Nu trebuie să vicieze actul de guvernare. Dacă vom guverna prost, dacă nu dovedim că suntem reformiști, vom fi afectați. Dacă venim doar cu măsuri de austeritate fără reforme vom fi afectați.

Eu ajut partidul cu ceea ce fac. Eu nu critic partidul, spun ce trebuie să facem, ce am făcut greșit. Am încredere că Orban și Cițu vor face ce trebuie.

„El a spus că nu știe pentru ce funcție va candida la Congresul PNL și nu a exclus să fie concurent la președinția partidului dar a menționat că nu vrea neapărat șefia formațiunii, ci doar că vocea lui să fie ascultată. Poți fi vicepreședinte, Secretar general, simplu membru, dar să conteze ce spun”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan își cere scuze pentru jignirile pe care i le-a adus lui Ludovic Orban

În ceea ce privește congresul liberalilor care va avea loc peste câteva luni, Rareș Bogdan a mai spus că nu ar fi în regulă că Ludovic Orban să fie singurul candidat pentru șefia partidului.

„Dacă e un singur candidat nu prea pare democrație chiar dacă acoperă toate curentele din partid”

„Noi nu suntem într-un război, suntem raționali, deschiși dialogului. Bătălia din PNL se va duce în octombrie, atunci trebuie să vorbim despre ea”, a mai spus Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI Atac armat într-o clinică din statul american Minnesota. Mai multe persoane au fost rănite