Evenimentul Zilei > Monden > Istoricul jignirilor aduse românilor la nivel internațional
Istoricul jignirilor aduse românilor la nivel internațional

Istoricul jignirilor aduse românilor la nivel internațional

Pe pagina „Poliţiştii au umor” se dezbate aprins despre scandal iscat de Sebastian Colțescu la meciul dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, din Liga Campionilor, după ce a fost acuzat de rasism de echipa turcă.
În opinia autorului de pe pagina „Poliţiştii au umor, „Rasismul nu are și nu ar trebui să aibă culoare și în niciun caz nu se limitează la „negruŞi continuă: „Asta este umila mea părere. De ce spun asta? Hai să facem un exercițiu de imaginație! Să spunem că cel vizat de Hațegan și indicat de Colțescu se afla pe o bancă cu alți fotbaliști. Cel vizat era alb, iar ceilalți negri. La un moment dat, cel alb începe și îi înjură pe arbitri sau îi face chiar „români-țigani”. Arbitrul de centru (Hațegan) îl întreabă pe cel de rezervă (Colțescu):
– Care a zis, care dintre ei a fost?
– Ăla alb!
Suna mai mișto în engleză „that black one” sau care e faza? Este că nu mai sărea nimeni de c*r în sus? Este că „nu mai era rasism”?

Cum ar trebui să se numească de mâine Marea Neagră, Marea Albă?

Ăla alb nu e jignitor, ăla negru este. De ce? Pentru că așa spun cei negri. Bun. Atunci Marea Neagră să se numească de mâine Marea Albă. Negresele (prăjiturile) să se numească Albicioasele. MunteNEGRU să se numească MunteALB. Sau mai bine să eliminăm acest cuvânt din DEX. Rasismul este urât. Atunci când există. „Negru” din limba română nu este „negro” sau „nigga” din alte limbi. Și nici nu are aceeași conotație. Lipsă de tact, da. Poate a fost. Suntem tratați cu dublu standard. Da! Dovadă că două echipe care aleg să părăsească terenul de fotbal în mod nejustificat, nu doar că nu sunt eliminate din competiție, dar meciul se rejoacă, iar cartonașul roșu primit de „ăla negru” a fost anulat! Sportivii români au fost umiliți pe unde s-au deplasat în străinătate. Și nu s-au rejucat meciuri, nu au fost anulate cartonașe roșii. Colac peste pupăză, FRF și MAE, în loc să ia o poziție cel puțin neutră până la clarificarea situației, sar la gâtul arbitrilor și se antepronunță. Ei se „delimitează și condamnă”. Ceea ce mi se pare și mai grav. De ce vă delimitați? Vreau să vă întreb ceva, ați văzut vreodată ca Franța să-și denigreze proprii arbitri, propriile echipe naționale? Noapte bună, România!, este mesajul lansat pe pagina de Facebook:  Poliţiştii au umor.

Într-o altă postare pe aceeaşi temă, autorul reaminteşte despre alte incidente de acest gen, doar că era vorba despre sportivii români care au fost jigniţi crunt

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE