Evenimentul Zilei > Economie > Programul de Paște al magazinelor și furnizorilor de servicii
Programul de Paște al magazinelor și furnizorilor de servicii

Programul de Paște al magazinelor și furnizorilor de servicii

Magazinele, băncile, farmaciile, vor avea program redus sau vor fi închise în acest weekend, dar există și unități care vor lucra cu program normal.

Majoritatea supermarketurilor și hipermarketurilor vor avea program redus astăzi și sunt închise mâine. Programul începe astăzi, de regulă, la ora 8, pentru magazine precum Cora, Auchan, Billa, Mega – Image, iar ora de închidere va fi, în cele mai multe cazuri, 20. Magazine Metro se deschid chiar de la 5 sau 6, în funcție de unitate. Ora de închidere este însă 16.

Unul din puținele magazine închise atât dumincă, cât și luni, a doua zi de Paști, este Lidl. Pentru a mai găsi un magazin deschis, cei care au rămas în urmă cu cumpărăturile vor trebui să se deplaseze mâine până la cel mai apropiat mall. De exemplu, programul Auchan din mallul Afi Cotroceni din Capitală este mâine 14- 23, același cu al celorlalte magazine din Afi.

TRANSPORT

● În noaptea de Înviere, în Capitală va circula metroul, intervalul dintre sosirea trenurilor fiind de circa 10 minute între orele 23,00 şi 1,30. Mai apoi, până la ora 5 intervalul crește la 20 de minute. Totodată, în București vor func ționa 16 linii de autobuze, care converg din toate cartierele Capitalei spre Piața Unirii.

● În Craiova, în zilele de 11 și 13 aprilie autobuzele vor avea același program ca în zilele nelucrătoare, iar pe data de 12 aprilie orarul de funcționare va fi 6 – 20.

● În Cluj, în noaptea de înviere vor funcționa liniile de transport 25, 30, 39L şi 46, până la ora 2. Restul liniilor vor funcționa, în zilele de 12 și 13 aprilie, după programul specific zilelor de duminică.

● În Constanța, în perioada 11-14 aprilie programul de funcționare va fi 5.15/5.45 – 23, pentru autobuze.

BĂNCI

Luni, cele mai multe unități bancare sunt închise. Pentru a găsi o agenție deschisă va trebui să mergeți într-un mall din apropiere.

NUMERE DE URGENȚĂ

Dacă aveți probleme cu utilitățile chiar în ziua de Paște, atunci apelați la liniile de urgență.


● Pompierii le recomandă celor care merg la Slujba de Înviere să fie atenți la flăcările lumânărilor ca să nu aprindă părul sau hainele enoriașilor. ISU recomandă stingerea focului în timpul deplasării cu mașinile

● Acasă, trebuie să fiți atenți să puneți lumânarile la distanță de materiale inflamabile, de preferat într-un vas cu apă

● Totodată, cei care ies la iarbă verde în zilele de Paști nu trebuie să apridă grătarul decât în locuri special amenajate.


Pentru probleme cu fur nizarea gazelor CEZ pune la dispoziția clienților numărul 0251929, iar GDF Suez numărul 9366, precedat de prefixul local. Numărul de urgență Distrigaz este 928 sau 9281, precedat de prefixul local.

Numărul de urgență al E.On pentru energie electrică este 0800800928, iar cel al Enel e prefixul județului + 9291, pentru Enel Muntenia, și prefixul județului + 929 pentru Enel Banat și Dobrogea.

FARMACII

Atâtspitaleledeurgență, câtșisistemul de ambulanță vor funcționa după program normal în cele două zile de Paște. Majoritatea farmaciilor din Capitală vor fi închise, cu câteva excepții:

Sector 1. Real Green Pharma (Ion Mihalache, nr 40) – Non Stop; Dona (Bdul Magheru nr. 32-36)- Non Stop

Sector 2. Arta Farm (Şos. Pantelimon, nr.291) – orele 7-24 (12 aprilie); Help Net (Şos Mihai Bravu, nr. 128) – Non Stop

Sector 3. Arta Farm (Camil Ressu nr.41) – orele 7-24 (12 aprilie)

Sector 4. Farmacia Spitalului „Marie Curie” (bdul Const. Brâncoveanu nr. 20) – orele 7.30-15.30 (11 – 13 aprilie); Arta Brâncoveanu (bdul Brân coveanu, nr. 110 B) – Non Stop; Farmacia Maica Domnului (bdul Alexandru Obregia, nr. 31) – orele 7-24 (12 aprilie); Arta Farm (Berceni, nr.25) – Non Stop

Sector 5. Prodimpex (Cal. Rahovei, nr 323) – orele 8-20 (12 aprilie); Help Net (Cal. 13 septembrie, nr. 126) – Non Stop

Sector 6. Help Net (Drumul Taberei, nr. 44) – Non Stop. (Raluca Florescu, Nicolae Oprea, Petrișor Cană)

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: