Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoză meteo specială pentru Capitală. Ce vești primim de la ANM
Prognoză meteo specială pentru Capitală. Ce vești primim de la ANM

Prognoză meteo specială pentru Capitală. Ce vești primim de la ANM

Prognoză meteo specială pentru Capitală. Meteorologii de la ANM au emis sâmbătă seară mai multe avertizări meteo care vizează și Capitala.

Meteorologii de la ANM au emis, sâmbătă seara,o prognoză meteo specială pentru Capitală. De asemenea, a mai fost emis un Cod Galben de vreme rea.

În Capitală și patru județe se anunță ceață, iar în alte cinci județe vântul va sufla cu rafale de la 50 până la 100 de kilometri pe oră, potrivit Mediafax.

Până la ora 21:00 este Cod galben de ceață în București, cu vizibilitate redusă local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Tot până la ora 20:00, județele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu și Ilfov se află sub Cod galben de ceață.

De asemenea, și în cazul lor, meteorologii de la ANM anunță că ceața determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

De asemenea, zona de munte a județelor Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud Suceava și Neamț este, până la ora 23:00, sub avertizare de vânt cu rafale de 50-70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 metri peste 80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri.

Prognoză meteo specială pentru Capitală

În cursul zilei de duminică, cerul va fi temporar noros. Începând cu orele serii nebulozitatea se va accentua şi temporar va ploua, posibil moderat cantitativ.

Vântul va sufla destul slab și moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, când viteza la rafală va atinge 40 – 45 km/h.

Meteorologii de la ANM anunță că temperatura maximă va fi de 5 – 7 grade, iar cea minimă va fi de 1 – 2 grade Celsius.

Vremea în București, luni

Cerul va avea înnorări şi, mai ales în primele ore ale zilei, va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Mai ales spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceață.

Cum va fi vremea marți?

Din nou temperaturile sunt destul de scăzute. Ceața este din nou semnalată în primele ore ale dimineții, iar pe parcursul zilei vântul se intensifică.

Temperaturile de marți nu cresc foarte mult și se situează în jurul a 5 grade Celsius. Minimele sunt estimate la 1 – 3 grade Celsius, arată ANM.