Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pentru 29 aprilie. Ziua și extrema pentru români. Ce temperaturi avem azi
Prognoza meteo pentru 29 aprilie. Ziua și extrema pentru români. Ce temperaturi avem azi

Prognoza meteo pentru 29 aprilie. Ziua și extrema pentru români. Ce temperaturi avem azi

Vremea se va încălzi semnificativ începând de joi, 29 aprilie, însă tot mai sunt așteptate ploi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 29 aprilie. Vremea se încălzește semnificativ, cu temperaturi maxime ce ating 23 de grade Celsius în Banat. Meteorologii anunță că vremea va începe să se încălzească începând de joi, 29 aprilie, iar procesul va continua și în zilele următoare. Chiar și așa, conform prognozei meteo sunt așteptate ploi cu descărcări electrice și intensificări ale vântului, de scurtă durată.

Conform prognozei meteo, transmisă de ANM, vremea se va încălzi semnificativ, joi, 29 aprilie. În cursul zilei, înnorările vor fi mai persistente în zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. Cu totul izolat se vor manifesta ploi slabe în intensitate.

Spre seară, înnorările se vor accentua cu precădere în regiunile vestice şi nord-vestice, dar și în zonele de munte limitrofe. Pe aici, local, se vor semnala averse de ploaie, în general moderate cantitativ, dar însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi local în vest și nord-est.

Temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 12 grade și 14 grade în zona de litoral şi 23 de grade în Banat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade. Acestea vor fi mai scăzute în depresiuni, spre 1 grad. În zonele joase, dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceață.

Vremea în București, joi, 29 aprilie

Vremea în municipiul București va intra într-un proces de încălzire. Astfel, conform prognozei transmise de meteorologi, temperatura maximă va fi cuprinsă între 17 și 18 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 8 grade. Cerul va prezenta înnorări, dar probabilitatea de apariție a ploii va fi foarte redusă.

Vântul va sufla în general slab, însă dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Vremea se va încălzi la munte, iar pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi ploi slabe. Începând din orele serii, înnorările se vor accentua și local se vor semnala averse de ploaie, însoțite de descărcări electrice, în Carpații Occidentali precum și în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali. Vântul va avea unele intensificări pe creste.