Primul bucătar robot dintr-un restaurant: „Să comanzi, să primeşti şi să plăteşti mâncarea fără contact uman”

Primul bucătar robot dintr-un restaurant: „Să comanzi, să primeşti şi să plăteşti mâncarea fără contact uman” Sursă Dreamstime

Într-un restaurant din Croația a apărut primul bucătar robot care gătește 70 de feluri de mâncare. Proprietarii vor să renunțe la angajați și să investească în tehnologie.

Într-un restaurant din Croația a apărut primul bucătar robot care gătește 70 de feluri de mâncare. Proprietarii au declarat că bistro-ul Bots&Pots Sci-Food din Zagreb este singurul loc în care clienții nu intră în contact cu angajații.

Bucătarul robot poate adăuga ulei, condimente și poate prepara cele mai inedite rețete. În alte restaurante similare, roboţii deja amestecă şi prăjesc cartofi prăjiţi şi hamburgeri, prepară pizza sau servesc şi livrează felurile de mâncare. Cu toate astea, doar în localul din Croația există mâncare proaspătă gătită de robot.

„A fost într-adevăr o provocare să prepari o mâncare gata de consum din alimente proaspete în cel mai scurt timp posibil şi cât se poate de gustoasă”, a declarat Bujas. „Mâncarea este de calitate superioară”, este de părere Lovro Petar Andrisek, de 18 ani, care a venit la Bots&Pots să îşi sărbătorească ziua de naştere. „Farfuria mea este complet goală”, a declarat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă dreamstime

Ce poate face bucătarul robot

Bucătarul robot numit GammaChef memorează rețeta bucătarilor umani și o gătește de câte ori este nevoie. Cinci bucătari roboţi pot produce fiecare patru mese în 15 minute, sau aproape 100 de feluri de mâncare într-o oră, a declarat Bujas. El a mai spus că un bucătar robot costă peste 10.000 de euro.

Patronul restaurantului a mai declarat că are în plan să renunțe la angajați și să aibă doar roboți care să servească clienții restaurantului. „Un astfel de restaurant cu cinci roboţi poate fi condus de o singură persoană”, explică el.„Scopul nostru final este de a crea un restaurant fără chelner, fără bucătar şi fără numerar, în care să comanzi, să primeşti şi să plăteşti mâncarea fără contact uman”, a adăugat Bujas, potrivit Reuters.

Nu este singurul proprietar de restaurante care a declarat că își dorește să renunțe la personal și să achiziționeze mai roboți care să facă treaba într-un timp foarte scurt.