Evenimentul Zilei > Actualitate > Nicușor Dan a scos utilajele la deszăpezire. Primăria se laudă cu intervenția în București
Nicușor Dan a scos utilajele la deszăpezire. Primăria se laudă cu intervenția în București

Nicușor Dan a scos utilajele la deszăpezire. Primăria se laudă cu intervenția în București

Primăria Municipiului București susține că la intervenția de pe străzi, în cadrul acțiunilor de deszăpezire, au participat peste 300 de utilaje și 400 de lucrători.

Primăria Municipiului București (PMB) se laudă cu intervenția utilajelor de deszăpezire pe străzile din București. Un număr de 307 utilaje de deszăpezire și 414 lucrători au intervenit în București, de la primele ore ale dimineții.

Primăria Capitalei susține că a luat toate măsurile pentru ca traficul să se desfășoare în bune condiții. Utilajele au fost scoase pe traseu având în vedere ninsorile și vântul puternic care se manifestă pe raza municipiului București.

„Astfel, conform informațiilor transmise de către operatorii de deszăpezire care acționează la nivelul celor șase sectoare, un numar total de 307 utilaje si 414 operatori au intervenit în cursul nopții, începând cu ora 04.00, prin împrăștierea de material antiderapant, inițial în zonele din urgența 0 (poduri, rampe, pasaje), continuând apoi cu arterele din urgența 1 (arterele mari cu trafic STB), se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Generală.

Primăria se laudă cu intervenția din București

Potrivit sursei citate, în Sectorul 1 acționează 50 de utilaje și 171 lucrători manuali. În Sectorul 2, la acțiunile de deszăpezire intervin 74 utilaje și 50 lucrători manuali. În Sectorul 3 intervin 17 utilaje și 26 lucrători manuali, iar în Sectorul 4, au fost repartizate 50 utilaje si 40 lucrători manuali.

În Sectorul 5 lucrările de deszăpezire sunt efectuate de 40 de utilaje și 50 de lucrători manuali. În Sectorul 6 intervin 76 de utilaje și 77 de lucrători manuali.

 Polițiștii locali supraveghează intervenția

Primăria Generală anunță că polițiștii locali au fost scoși în teren. Ei verifică în ce fel se derulează acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului. De asemenea, prin intermediul sistemului de supraveghere video, monitorizează traficul rutier pentru a evita eventualele aglomerări.

„De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei de Control verifică în teren acţiunile de deszăpezire şi combatere polei ale operatorilor de salubritate și monitorizează video pe camerele de supraveghere amplasate în principalele intersecții, astfel încât traficul rutier să se desfășoare în cele mai bune condiții”, se mai arată în comunicatul de presă.

Numere de telefon puse la dispoziție de Primărie

În acest context, Primăria Generală anunță că a fost deschisă o linie telefonică la care pot fi semnalate cazurile de persoane fără adăpost.

„Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgențe sociale, tel. scurt 021.9524, la care bucureștenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului București”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Primăria Municipiului București pune la dispoziție numărul de telefon gratuit 0800.800.868. Bucureștenii pot semnala, aici, eventualele probleme apărute în urma ninsorilor sau a precipitațiilor.