Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis nu va inaugura campania de vaccinare. De ce nu îl lasă specialiștii
Iohannis nu va inaugura campania de vaccinare. De ce nu îl lasă specialiștii

Iohannis nu va inaugura campania de vaccinare. De ce nu îl lasă specialiștii

Președintele Klaus Iohannis se va vaccina anti-COVID-19 în a doua etapă a campaniei, deși ar fi dorit să dea un exemplu și să fie printre primii vaccinați.

Șeful statului nu va fi primul român vaccinat cu noul vaccin COVID-19 care va fi distribuit și la noi, deși le-a făcut specialiștilor propunerea de a fi printre primii vaccinați pentru a fi un exemplu și a le da românilor încredere.

Specialiștii din cadrul grupului de lucru privind campania de vaccinare i-au spus că gestul său ar putea genera speculații, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi 24.

„În cadrul grupului de lucru președintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit. Pentru că, dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră și toată munca”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare

Președintele este în etapa a doua de vaccinare conform strategiei oficialilor. De aceea, președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina când îi va veni rândul conform strategiei de vaccinare, a explicat la Digi24 coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Klaus Iohannis a declarat, în 25 noiembrie, că se va vaccina împotriva COVID-19 și că va face acest lucru în mod public, „dacă se crede că asta ar ajuta”. El a răspuns astfel unei întrebări venite din partea jurnaliștilor, în timpul unei conferințe de presă, dacă se va vaccina public, pentru a da un exemplu celor care sunt în continuare sceptici față de vaccinare.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus el atunci.

La începutul săptămânii viitoare, președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, va efectua vaccinul, potrivit presei de peste Ocean. CNN anunță că președintele va face vaccinul în public. „Nu vreau să sar peste rând, însă vreau să mă asigur că le putem demonstra americanilor că vaccinul este sigur”, a declarat Joe Biden în fața reporterilor, la Delaware. Și vicepreședintele Kamala Harris a anunțat că va face vaccinul, dar și foștii președinți Bill Clinton, Barack Obama și George W. Bush, care au declarat că vor să probeze în fața americanilor eficiența și siguranța vaccinului COVID-19.