Evenimentul Zilei > Social > Cât de reale sunt presupusele efecte ale vaccinurilor anti- COVID-19 asupra ADN-ului uman? Precizări de ultimă oră ale autorităților
Cât de reale sunt presupusele efecte ale vaccinurilor anti- COVID-19 asupra ADN-ului uman? Precizări de ultimă oră ale autorităților

Cât de reale sunt presupusele efecte ale vaccinurilor anti- COVID-19 asupra ADN-ului uman? Precizări de ultimă oră ale autorităților

Grupul de Comunicare Strategică din cadrul MAI vine cu clarificări referitoare la presupusele efecte ale vaccinurilor anti-COVID 19 asupra ADN-ului uman, vehiculate în spațiul public.

Dr. Christiane Northrup, un medic obstetrician din SUA, a declarat în cadrul unui interviu că vaccinurile împotriva COVID-19 pe bază de ARN mesager pot altera ADN-ul uman. Mai mult, susține medicul, vaccinurile bazate pe ARN mesager ar transforma oamenii în himere monitorizate prin tehnologia 5G de către Fundația Bill & Melinda Gates în scopul colectării de criptomonede.

Grupul de comunicare strategică din cadrul MAI aduce câteva clarificări de natură științifică, urmate de recomandări privind surse suplimentare de informare.

Potrivit vaccinare-covid.gov.org, ARN-ul si ADN-ul sunt macromolecule indispensabile tuturor formelor de viață cunoscute până în prezent, alături de proteine, lipide și carbohidrați. ADN-ul uman este localizat în nucleul celular, în vreme ce ARN-ul mesager se găsește în citoplasma celulară – în afara nucleului – și are un rol mult mai precis, cum este transmiterea de informații cu privire la sinteza de proteine în celulă.

ARN-ul mesager nu poate influența ADN-ul

Întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influența ADN-ul celular propriu, subliniază instituția. Vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager folosesc o secvență de ARN mesager care, odată introdusă în celule, transmite mesajul de sintetizare a proteinei Spike, proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2. Cantitatea de ARN mesager corespnzătoare unei doze de vaccin este standardizată, ceea ce va asigura producția unui nivel predefinit de proteină Spike.

Identificarea în organismul uman a acestei proteine ca fiind străină declanșează un răspuns imun care este responsabil de construirea imunității împotriva COVID-19 în organismul uman. Practic, ARN-ul mesager reprezintă ”manualul” după care celulele umane învață să producă proteina Spike, astfel încât organismul să își construiască mecanismele necesare pentru a se putea apăra împotriva COVID-19 în cazul în care va intra în contact cu virusul SARS-CoV2.

Tehnologia ARN mesager a fost adoptată de către companiile farmaceutice Pfizer, Moderna și CureVac pentru dezvoltarea vaccinurilor lor împotriva COVID-19.

Oficialii mai precizează că la nivelul Uniunii Europene, niciun vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice care să îi ateste siguranța și eficienț și că îndeplinește condițiile prevăzute de normele și legile în vigoare.