Evenimentul ZileiInternationalÎnvestitura lui Joe Biden, în umbra Covid-19. Parada va fi „reimaginată”

Învestitura lui Joe Biden, în umbra Covid-19. Parada va fi „reimaginată”

Învestitura lui Joe Biden, în umbra Covid-19. Parada va fi „reimaginată”
Marii electori au votat și au confirmat victoria candidatului democrat la Casa Albă, dar, pentru Statele Unite, cea mai îndoliată țară de pandemia Covid-19, nu se pune problema unei sărbători ca altă dată.

Comitetul de organizare pentru învestitura viitorului președinte american Joe Biden a atras atenția că posibilitatea de a participa în persoană la această ceremonie, care va avea loc la 20 ianuarie, va fi „extrem de limitată” pentru public, în condițiile măsurilor de securitate pentru a îngrădi răspândirea epidemiei Covid-19.

„La data de 20 ianuarie, președintele ales, Joe Biden, și vicepreședintele ales, Kamala Harris, vor depune jurământul la Capitoliu, în cadrul unei ceremonii istorice care va include protocoale sanitare și de securitate foarte stricte”, se arată într-un comunicat al Comitetului pentru învestitura prezidențială (PIC), scrie Le Figaro.

„Participarea la ceremonie va fi extrem de limitată, iar parada care va urma va fi reinventată”, a precizat comitetul, îndemnând publicul să evite să deplasările la Washington.

Ceremonia de învestitură, emblematică și foarte așteptată, are loc în mod normal pe treptele Congresului, în fața peluzelor de lal National Mall. La fiecare patru ani, sute de mii de spectatori se adună în capitala americană pentru a participa la ceremonia de învestire a președintelui ales.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: