Evenimentul Zilei > International > Joe Biden se pregătește pentru o ceremonie virtuală de învestitură
Joe Biden se pregătește pentru o ceremonie virtuală de învestitură

Joe Biden se pregătește pentru o ceremonie virtuală de învestitură

Viitorul al 46-lea președinte al Statelor Unite a declarat că se așteaptă la o ceremonie de învestitură în mare parte online, fără mii de oameni adunați ca de obicei la Washington, pentru a se asigura de „siguranța” tuturor în fața coronavirusului.

„Vom urmări ceea ce spun oamenii de știință și recomandările experților cu privire la modul de a păstra oamenii în siguranță”, a spus democratul, pe măsură ce pandemia Covid-19 bate record după record în Statele Unite.

„Așadar, este foarte puțin probabil să avem un milion de oameni în The Mall”, vastul parc din inima Washingtonului, capitala federală a Statelor Unite. „Îmi imaginez că va exista totuși  o ceremonie pe scenă, dar nu știu cum va funcționa totul”, a declarat Joe Biden, citat de Huffington Post.

O învestitură după modelul convenției democratice

Recenții președinți ai SUA au depus jurământul în cadrul unor ceremonii în aer liber în afara Capitolului, sediul Congresului, în prezența predecesorilor lor.

La o lună după alegerile prezidențiale, președintele în exercițiu, Donald Trump, încă refuză să-și recunoască înfrângerea și nu s-a angajat să participe la ceremonie. Joe Biden va fi investit ca al 46-lea președinte al Statelor Unite la  20 ianuarie 2021.

Fostul vicepreședinte al lui Barack Obama a considerat că învestirea sa seamănă mai degrabă cu convenția democratică care l-a desemnat oficial, în august, drept candidatul la președinție al Partidului Democrat.

Adunând tradițional de obicei mii de susținători entuziasmați, convenția a avut loc însă mai ales online din cauza pandemiei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE