Evenimentul Zilei > Social > Alertă în lumea medicală! Un nou efect secundar pentru pacienții care au COVID-19
Alertă în lumea medicală! Un nou efect secundar pentru pacienții care au COVID-19

Alertă în lumea medicală! Un nou efect secundar pentru pacienții care au COVID-19

Lumea medicală este realmente îngrijorată după ce s-a constatat că există o noi urmări în cazul pacienţilor Covid-19. Doctorii au stabilit că una dintre consecințele virusului poate fi reprezentată de căderea virusului.

„Începem să ne uităm după manifestări mai puțin obișnuite, care adesea produc invalidități pacienților noștri la câteva luni după ce se vindecă de COVID-19, a declarat, pentru The New York Times, dr. William W. Li.

Ce secrete mai ascunde virusul ucigaş?

Febră, dureri de cap, tuse, dificultăți respiratorii, pierderea gustului și a mirosului, dureri musculare, toate sunt simptome deja binecunoscute ale COVID-19. Însă această boală nu și-a dezvăluit încă toate secretele, iar de curând la numeroși pacienți din Statele Unite a fost semnalată o nouă sechelă, absolut surprinzătoare este căderea dinților la pacienţii Covid-19.

Pacienții care au scăpat de virus încep să-și piardă dinții

De exemplu, o femeie de 43 de ani din New York a povestit că, în timp ce mesteca gumă, a simțit cum îi cade un dinte, fără cea mai mică durere. Ea suferă, cel mai probabil, de simptomul „Covid lung”.
 Farah Khemili a povestit că a simțit, mestecând niște gumă, că parcă i se mișcă un dinte, iar a doua zi s-a trezit efectiv că i-a căzut, fără să simtă nici cea mai mică durere. Descumpănită de ceea ce i s-a întâmplat, femeia a intrat pe un forum pentru pacienții atinși de așa-numitul „COVID lung” și acolo a descoperit că mulți dintre ei spuneau că au avut probleme dentare după ce au făcut COVID.

Este extrem de rar ca dinții să cadă din senin

Însă probleme dentare deja existente se pot agrava ca urmare a unei infecții cu SARS-CoV-2”, spune dr. David Okano, specializat în paradontologie. De asemenea, este posibil ca „furtuna de citokine” din sistemul imunitar să se manifeste la nivelul gurii.
O femeie din acel grup susține că pur și simplu i-a căzut un dinte, fără niciun fel de sângere, mâncând o banală înghețată, nici măcar ceva dur! Diana Berrent, cea care a fondat acest grup online de susținere, a povestit despre cazul fiului ei de 12 ani, care și-a pierdut unul dintre dinții adulți la câteva luni după ce a făcut o formă ușoară de COVID-19, scrie nytimes.