Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis: Vreau Guvern PNL după alegeri, aduc vaccinul, spulberați  PSD!
Iohannis: Vreau Guvern PNL după alegeri, aduc vaccinul, spulberați  PSD!

Iohannis: Vreau Guvern PNL după alegeri, aduc vaccinul, spulberați  PSD!

Nici liderii PNL și nici președintele Klaus Iohannis nu au dorit să păstreze secretul întâlnirii  de luni seara de la vila Lac, reședința oficială a președintelui României. Motivul: accentuarea transferului de imagine a lui Klaus Iohannis asupra PNL. 

Aceasta este considerată de ambii parteneri ca fiind marea carte câștigătoare pentru liberali în campania electorală pentru alegerile parlamentare, analiză bazată și pe imaginea publică încă destul de solidă  a președintelui. Practic, președintele Iohannis este atât strategule lectoral cât  și comunicatorul public de forță al PNL.

Îndepărtați PSD de la butoanele puterii. Definitiv.

Iohannis este reformatorul României și PNL este  principalul partener al lui, gestionarea crizei covid și, mai ales, aducerea vaccinului mai repede în țară prin folosirea relațiilor bune pe care le are președintele cu liderii UE precum și gestionarea procesului de vaccinare a populației de către Guvernul PNL , subiect care dă speranță oamenilor,  devin ultra-prioritare pe agenda politico-electorală a liberalilor. Asta s-a stabilit la vila Lac. Politic, ținta principală de atac a PNL a fost și a rămas PSD. Doar PSD. Președintele le-a cerut liderilor PNL prezenți la ședință să-și coordoneze mai corect mesajele de partid cu mesajele date frecvent de el și să iasă mai mult în public, pe media, pentru a apăsa mesajele stabilite. 

Subiectele stabilite de președinte cu liderii PNL în fapt de seară s-au regăsit, punct cu punct și în declarația făcută de Klaus Iohannis la ora 19.00. ,,Îndepărtați PSD de la butoanele puterii. Definitiv ,, le-a cerut seful statului  oamenilor care vor vota de 6 decembrie. ,,PSD este o catastrofă,, ,,PSD nu este capabil să se schimbe,, ,,PSD este preocupat în Parlament să treacă scăderi de taxe pentru cazinouri și jocuri de noroc,, ,,Votul de pe 6 decembrie este esențial. România nu-și mai poate permite încă un ciclu de subdezvoltare cum a fost sub conducerea PSD,,.

,,Alții au preferat să nu se implice la guvernare,,

Iohannis se pricepe bine la conturarea taberelor beligerante care se confruntă în campanie. A urmat discursul despre PNL: ,, Un singur partid, PNL  și-a asumat guvernarea, când mulți alții au preferat să nu se implice,,. A fost singura aluzie critică la adresa USR-Plus, fără ca pogresiștii să fie nominalizați.  ,,PNL este partidul care la sfârșitul anului 2019 a avut curajul să-și asume o guvernare grevată de  incompetenții de la PSD. Chiar și așa, am  găsit resurse financiare , împreună cu guvernul PNL, pentru a face față pandemiei covid,,.

Președintele a precizat ce vrea în urma alegerilor din 6 decembrie: ,,Forțele politice reformatoare împreună cu mine să facem România normală,,. El a reamintit că România normală este programul cu care a câștigat alegerile prezidentiale din 2019. Țintele majore pentru Iohannis, impuse și viitorului Guvern PNL& aliații: educația, sănătatea, reforma administrativă a țării, alegerea primarilor în două tururi, refacerea legilor justiției. Calea: o majoritate solidă în Parlament și un Guvern creat în jurul PNL.