Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis demască planul gândit de PSD. Ce legi vor să promoveze oamenii lui Ciolacu
Iohannis demască planul gândit de PSD. Ce legi vor să promoveze oamenii lui Ciolacu

Iohannis demască planul gândit de PSD. Ce legi vor să promoveze oamenii lui Ciolacu

Iohannis a fost tranșant în privința social-democraților. „PSD este un partid cinic și iresponsabil, incapabil să se reformeze, care nu face decît să promoveze interesele clientelare și să propună risipirea banilor publici pe pomeni electorale.”

Într-o declarație de presă, președintele Klaus Iohannis a lansat acuzații extrem de grave la adresa PSD, arătând că acest partid este incapabil să se reformeze și să lucreze în interesul românilor. Potrivit spuselor sale, formațiunea condusă de Marcel Ciolacu este cinică și iresponsabilă deoarece nu a făcut altceva decât să promoveze pomeni electorale sau scutiri de taxe și impozite pentru clientela politică.

„Cum poate fi catalogată altfel decât cinică și iresponsabilă atitudinea pesedistă de a împovăra peste putință bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, deși parlamentarii PSD știu foarte bine că pur și simplu nu sunt bani pentru astfel de măsuri. Sau un alt exemplu relevant: în timp ce românii și Guvernul se luptă cu pandemia și cu efectele economice ale acesteia, pesediștii tot încearcă să treacă scutiri de taxe pentru domenii cum este cel al cazinourilor și al jocurilor de noroc”, a declarant Klaus Iohannis.

Ce ascund oamenii lui Marcel Ciolacu

El a precizat că așa acționează în Parlament un partid nociv, care nu se gândește decât la propriile avantaje, nu și la interesele oamenilor.

„PSD a demonstrat că nu este capabil să se schimbe. În ciuda încercărilor de a-și cosmetiza imaginea, rămâne aceeași formațiune retrogradă a baronilor roșii, tributară unui mod de a face politică pe care cetățenii nu îl mai tolerează și nu și-l mai doresc. Ce dovadă mai bună a faptului că PSD nu a înţeles nimic și că acționează strict în interes de partid decât permanenta subminare din Parlament a oricărui efort al Guvernului de a ține sub control pandemia”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai precizat că ar fi fost de neconceput ca în această perioadă, de pandemie, România să fi fost condusă de un guvern PSD și a îndemnat românii să voteze împotriva acestui partid pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare.

„Dragi români, pe 6 decembrie îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă. Este timpul ca, uniți, cetățenii acestei națiuni și forțele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a țării noastre. Este timpul să construim România normală. Avem proiecte majore de realizat în domenii neglijate de ani și ani la rând”, a mai spus Klaus Iohannis.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.