Evenimentul Zilei > Social > Klaus Iohannis a anunțat cine devine șeful în perioada pandemiei. Nume-surpriză!
Klaus Iohannis a anunțat cine devine șeful în perioada pandemiei. Nume-surpriză!

Klaus Iohannis a anunțat cine devine șeful în perioada pandemiei. Nume-surpriză!

Președintele României, Klaus Iohannis, a dezvăluit cine va fi noul coordonator al vaccinării populației. Valeriu Gheorghiță devine, astfel numărul 1 în țară.

Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații importante în cursul zilei de marți, șeful statului anunțând marea reformă, dar și noile schimbări, care vor fi implementare în viitorul apropiat.

Valeriu Gheorghiţă este coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional anti-COVID-19, a afirmat, marţi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis.

„După elaborarea strategiei de vaccinare anti COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În şedinţa de astăzi a fost desemnat şi un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional, în persoana domnului Valeriu Gheorghiţă, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Militar Central”, a arătat şeful statului.

Klaus Iohannis a dezvăluit pașii în vaccinare

Totodată, Klaus Iohannis a detaliat că vaccinarea se va face etapizat şi va începe cu anumite grupe de populaţie, stabilite pe criterii epidemiologice şi medicale.

„Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrătorii din sectoare esenţiale precum educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente. Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, măsuri care ţin cont de condiţiile specifice de stocare şi transport necesare pentru fiecare produs în parte, dar şi de aspecte speciale, precum echipele de vaccinare, locaţiile unde se va desfăşura procesul, precum şi programarea populaţiei”, a arătat Iohannis.

În context, preşedintele a transmis o atenţionare cu privire la fake news.

„Cred că este deosebit de important să combatem dezinformarea şi fake news-urile care sădesc neîncredere şi au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile ştiinţifice susţin siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor, a căror apariţie este oricum direct condiţionată de avizul organismelor ştiinţifice de profil, şi le indică drept principalul factor care poate pune capăt pandemiei, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă, care să ne permită reîntoarcerea cât mai rapidă la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii”, a spus Iohannis.

Comisia Europeană a aprobat marţi un al cincilea contract, cu compania farmaceutică europeană CureVac, care prevede achiziţionarea iniţială a 225 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opţiune de a solicita până la 180 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul societăţii se va dovedi a fi sigur şi eficace împotriva COVID-19.