Încă o ședință de urgență la Cotroceni. Pe cine a convocat Klaus Iohannis

Încă o ședință de urgență la Cotroceni. Pe cine a convocat Klaus Iohannis

Mai mulți membri ai Guvernului și specialiști în epidemiologie și sănătate publică au fost convocați la Palatul Cotroceni pentru o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea marţi o nouă şedinţă cu membri ai Guvernului şi specialişti pentru evaluarea şi prezentarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială care a anunțat că şedinţa va începe de la ora 13,00, la Palatul Cotroceni.

Conform anunțului, la reuniune au fost convocați și și-au anunțat participarea premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, precum şi secretarii de stat în Ministerul Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea şi Andrei Baciu.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, vor mai fi prezenți la întrunirea de la Cotroceni și directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, şef al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea.

În afară de aceștia au mai fost convocați dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şeful Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, general dr. Dragoş Marian Popescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, dr. Andreea Moldovan, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, dr. Gindrovel Dumitra, precum şi medicul primar în Secţia Boli infecţioase de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Valeriu Gheorghiţă.

Tema discuțiilor de la Cotroceni

Întâlnirea de la Cotroceni vine la o săptămână după ce autoritățile au introdus o nouă serie de restricții în vederea combaterii pandemiei de coronavirus. Între altele, purtarea măștii de protecție sanitară a devenit obligatorie în toate spațiile publice; a fost interzisă circulația pe timp de noapte, fiind permisă doar în condiții speciale, în baza unei declarații pe proprie răspundere; școlile au intrat în scenariul al treilea de funcționare, toate cursurile urmând să se desfășoare online etc.

Pe de altă parte trebuie spus că ședința de la Cotroceni a fost convocată la câteva zile după tragedia care s-a produs la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în urma căreia și-au pierdut viața 10 pacienți.