Evenimentul Zilei > Politica > Trădare gravă la PNL: Femeia care cunoaște secretele Cotroceniului a trecut de partea lui Ciolacu!
Trădare gravă la PNL: Femeia care cunoaște secretele Cotroceniului a trecut de partea lui Ciolacu!

Trădare gravă la PNL: Femeia care cunoaște secretele Cotroceniului a trecut de partea lui Ciolacu!

Amendamentul conform căruia piețe ar trebui să rămână în continuare deschise a fost adoptat cu peste 170 de voturi pozitive. Dar unul dintre acestea iese în evidență, pentru că vine de la un membru important al PNL.

Amendamentul propus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la interdicția închiderii piețelor agroalimentare din spațiile interioare, a târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante, sau a talciocurilor, a trecut, ieri, de Parlament, cu un vot zdrobitor al deputaților.

Un singur vot a fost pronunțat împotriva amendamentului, 93 de parlamentari preferând să se abțină. De remarcat este faptul că, alături de parlamentarii PSD, a votat pentru intrarea în vigoare a acestui amendament și deputata PNL Adriana Săftoiu, scrie Jurnalul.ro.

Ședință cu scandal la Camera Deputaților

Ședință de plen cu scandal, ieri, la Camera Deputaților, la finalul căreia Ordonanța de Guvern prin care, în data de 6 noiembrie, s-a decis suspendarea activității comerciale în piețele agroalimentare din spațiile închise a fost, practic, anulată.

După aproape o săptămână de incertitudine pentru comercianții și producătorii agricoli autohtoni, în care autoritățile locale au încercat să găsească soluții care de care mai inedite pentru continuarea acestei activități – de la mutarea tarabelor pe trotuare, pe acoperișurile piețelor, până la desfacerea pereților din geamuri termopan – amendamentul formulat de Marcel Ciolacu a fost adoptat, ieri, cu 173 de voturi pentru, un vot împotrivă și 93 de abțineri.

Acest amendament modifică actul Guvernului, prin care a fost completată Legea nr. 55/2020, și prevede că pe durata stării de alertă nu pot fi închise aceste spații comerciale. În schimb, trebuie respectate normele și măsurile de protecție sanitară.

Legea va fi transmisă președintelui României, pentru promulgare. Acesta are posibilitatea să o atace la CCR sau să o trimită la reexaminare.

Imediat după ce amendamentul a trecut de plenul Camerei Deputaților, liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a dedicat o postare pe Facebook premierului Ludovic Orban.

„Orban, înțelegi de ce am votat azi în Parlament pentru redeschiderea piețelor?! Tu poți să trăiești cu imaginea asta?! Dar parlamentarii tăi care s-au abținut la vot?! Asta ați făcut, criminalilor! V-ați bătut joc de oameni! Ați scos bătrânii care muncesc din greu în frig și ploaie cu deciziile voastre aberante!”, a scris președintele social-democrat.