Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Alertă în Ministerul Sănătății

Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Alertă în Ministerul Sănătății

Este alertă la Ministerul Sănătății după ce președintele României Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Palatul Cotroceni. Surse politice au dezvăluit pentru EvZ.ro că se face o evaluare a stadiului în care pandemia afectează România și sunt așteptate decizii importante

Decizii importante urmează să fi luate, marți, la Palatul Cotroceni acolo unde președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 3 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19”, se arată în comunicatul oficial al administrației prezidențiale.

Oficialii președinției arată că „la ședință vor participa Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF.”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Situație dramatică în România

Așa cum a anunțat evz.ro, pe baza informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, luni fost înregistrată o nouă zi cu un număr important de cazuri de coronavirus pe teritoriul României.

Astfel, până pe 2 noiembrie, în România, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), după ce vineri, 30 octombrie, am avut 6.546 noi infectări.

177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până luni, 7.153 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.702. Dintre acestea, 916 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.274.870  teste. Dintre acestea, 10.566 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.089 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.477 la cerere.

Pe teritoriul României, 30.083 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.114 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.963 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.

Iohannis și Orban, vizați de acuzații grave

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Ludovic Orban sunt în centrul unor acuzaţii incendiare cu privire la evoluţia cazurilor de Covid-19 în România.

Cel care a lansat atacul la adresa primilor oameni în stat este deputatul PSD Bogdan Cojocaru. Social-democratul nu s-a ferit de cuvinte şi a subliniat că Iohannis şi Orban ascund situaţia reală legată de cazurile noi de Covid-19 din România.

Într-un comunicat de presă remis Agerpres, Bogdan Cojocaru susţine că numărul de teste este ţinut intenţionat la un nivel redus, iar asta se întâmplă la ordinele lui Iohannis şi Orban. Scopul acestora are legătură cu un calcul politic conform căruia PNL îşi doreşte ca viitoarele alegeri parlamentare să fie organizate în decembrie, conform programului iniţial.

50.000 de teste pe zi, mit sau realitate?

Mai departe, parlamentarul PSD acuză că formaţiunea pe care o reprezintă Orban şi Iohannis nu ţine cont de oameni şi este centrată doar pe obţinerea unui scor electoral bun la viitoarele alegeri parlamentare. Iar asta, fără să le pese de felul în care România este afectată de pandemia de coronavirus în acest final de an.

Cojocaru a subliniat că liberalii fără nicio remuşcare în dorinţa de a organiza aceste alegeri parlamentare cât mai repede. În opinia social-democratului, Iohannis şi Orban îşi doresc asta pentru să se tem că o eventuală amânarea a alegerilor ar duce ulterior la o pierdere la scor a acestora şi implicit la imposibilitatea de a mai forma guvernul.

De aceea, Cojocaru crede că statisticile reale cu privire la pandemia de coronavirus sunt prezentate intenţionat la un nivel cât mai redus, când de fap realitatea e cu totul alta. Deputatul consideră că numărul de cazuri noi de Covid-19 este mult peste cel raportat de autorităţi.

„Premierul Orban a anunţat chiar la Iaşi când a venit la înscăunarea lui Costel Alexe la şefia Consiliului Judeţean, că România are posibilitatea să facă 50.000 de teste pe zi. Ce n-a explicat omul din fruntea liberalilor că mai trebuie să şi vrem să le facem”, a transmis Cojocaru.

 

Bilanțul COVID-19 pe 2 noiembrie. România, îngenuncheată de coronavirus. Cifre explozive

Experiment Covid-19 în România! Apar Iohannis şi Orban. Dacă se confirmă, e groaznic