Evenimentul Zilei > Actualitate > Președintele Klaus Iohannis, despre noaptea de Înviere. Apel făcut către români
Președintele Klaus Iohannis, despre noaptea de Înviere. Apel făcut către români

Președintele Klaus Iohannis, despre noaptea de Înviere. Apel făcut către români

Președintele Klaus Iohannis a susținut, astăzi, o conferință de presă, în cadrul căreia a abordat mai multe subiecte. Unul dintre ele, noaptea de Înviere.

Klaus Iohannis, președintele României, a vorbit, marți după-amiază, despre importanța campaniei de vaccinare din România. Liderul de la Cotroceni a făcut din nou, apel către populație, să se vaccineze, pentru ca viața să revină la normal, iar efectele pandemiei de coronavirus să fie domolite.

Președintele Klaus Iohannis, despre noaptea de Înviere și campania de vaccinare

Klaus Iohannis a vorbit și despre noaptea de Înviere și ridicarea restricțiilor în acea perioadă.

„Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare creștină, când ne dorim toți să celebrăm învierea Domnului. În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație vor fi ridicate, astfel ca toți să poată participa la slujbă. Sunt convins că biserica se va organiza foarte bine, ca să fie evitate aglomerațiile, am văzut și de Florii. Haideți să fim parte a acestui efort și în noaptea de Înviere.

„Nu suntem încă în punctul de a renunța complet la măsurile restrictive”

E al doilea an în care Paștele ne găsește într-o situație dificilă din cauza pandemiei. De data asta, veștile sunt pozitive, iar speranțele întemeiate s-au transformat în certitudini, datorită vaccinării. Avem exemplul țărilor care au vaccinat mare parte din populație. Vaccinarea înseamnă mult mai puține infectări și decese, revenirea la normalitate.

Chiar dacă și la noi statisticile indică o scădere a numărului de infectări, nu suntem încă în punctul de a renunța complet la măsurile restrictive”, a spus președintele.

„Până acum am avut relativ puține doze de vaccin și a fost nevoie de programare”

Întrebat când estimează că se va reveni la normalitate, dacă până la data de 1 iunie se vor vaccina 5 milioane de români, președintele a afirmat: „Depinde de felul în care oamenii merg la vaccinare. În scurt timp vom avea suficiente doze pentru ca oricine să se vaccineze. Vaccinarea la noi nu e obligatorie. Sper ca printr-o campanie amplă pe care o pregătim să convingem toți românii să se vaccineze.”

„Campania de vaccinare se face pentru oamenii care încă nu sunt convinși. Până acum am avut relativ puține doze de vaccin și a fost nevoie de programare. Vom avea însă suficiente doze pentru toată lumea și va apărea întrebarea: cei care se vaccinează trebuie să simtă acest lucru și prin măsuri administrative. E foarte posibil ca la un moment dat să existe o încurajare pentru cei care s-au vaccinat.”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Despre implicarea Bisericii în promovarea campaniei de vaccinare

Tot legat de vaccinare, șeful de la Cotroceni a fost întrebat și despre implicarea Bisericii în promovarea campaniei de imunizare.

„Bisericile au reacționat foarte favorabil, în special Biserica Ortodoxă. În zona rurală, lucrurile trebuie tratate foarte pro-activ, drept pentru care au fost gândite campanii care merg la fața locului. Și eu am fost personal la prima acțiune de centru mobil deschis în Afumați, și reacțiile au fost foarte pozitive. Oamenii se lasă convinși dacă te duci spre ei, asta vom face în continuare, cu echipe mobile. Vom merge la mari firme care să își vaccineze personalul.”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.