Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Orban, decizie în toiul nopții. Ce urmează în România
Premierul Orban, decizie în toiul nopții. Ce urmează în România

Premierul Orban, decizie în toiul nopții. Ce urmează în România

Premierul României Ludovic Orban a spus ce se va întâmpla în România, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Premierul a vorbit despre măsurile restrctive, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus.

Ludovic Orban a anunțat că după alegeri România nu va intra în lockdown și că aceste speculații au fost lansate de adversarii politici ai PNL.

„Toate măștile neconforme au fost scoase de pe piață după controlul ANPC. Vameșul nu desface neapărat masca, el nu stabilește calitatea.

El verifică doar produsul care e în acte. Adversarii noștri au lansat un zvon că după 6 decembrie va fi lockdown, vreau să spun că e o minciună gogonată! Noi am luată măsuri drastice de restricție.

Am mutat învățământul pe online, am închis piețele, au decis carantinarea, iar rezultatele se văd. În săptămâna asta a fost un trend de scădere.

Deja cumulat pe 7 zile, avem un trend clar de scădere cu peste 5 mii de cazuri. Măsura carantinării a fost foarte bună. Descreșterea se accentuează pe măsură ce se respectă regulile. Toate măsurile cumulate au dus la aceste rezultate.

Au fost prognoze că vom avea 50 de mii de infectați, eu le-am spus că dacă oamenii respectă regulile, ajungem la descreșteri. Economia nu ne permite un lockdown total, oamenii trebuie să îşi desfăşoare viaţa profesională cât mai aproape de normalitate.

Noi am permis şi folosirea unor măşti de bumbac. Amenda vine când nu se poartă masca şi nu are nicio legătură cu neconformitatea măştilor”, a delcarat Ludovic Orban, premierul României.

Premierul Orban a vorbit și despre închiderea școlilor. Comparație cu modelul din Franța

„Franţa a luat măsuri dure pentru că depăşeau 60 de mii de cazuri. Suspendarea cursurilor de la şcoală nu a fost luată neapărat pentru ceea ce se întâmpla acolo, ci ce se întâmpla în afara şcolii. Faptul că erau duşi la cursuri de bunici, părinţi, care aglomerau mijloacele de transport în comun.

Sunt ţări care au păstrat şcolile deschise şi sunt ţări care au suspendat orele. Fiecare ţară a decis după analizele care s-au făcut. În insituţiile publice, inclusiv de la momentul în care se mănâncă, e transmitere în comunitate.”, a mai spus premierul României, conform RomaniaTV.