Evenimentul Zilei > Actualitate > Prefectul Alin Stoica despre închiderea magazinelor: „Este doar o lipsă de confort”
Prefectul Alin Stoica despre închiderea magazinelor: „Este doar o lipsă de confort”

Prefectul Alin Stoica despre închiderea magazinelor: „Este doar o lipsă de confort”

Magazinele în București se vor închide la ora 18, conform măsurilor anti-COVID impuse de autorități, chiar dacă acest lucru provoacă un oarecare disconfort cetățenilor.

Prefectul Alin Stoica despre programul magazinelor.

Magazinele se vor închide, în București, de la ora 18.00. Declarația îi aparține prefectului municipiului București, Alin Stoica. Prefectul a precizat că autorităţile nu vor renunţa la restricţii. El consideră că măsura de închidere a magazinelor la ora 18,00 nu reprezintă o schimbare dramatică în viaţa cetăţenilor. Aceasta deși recunoaște că reprezintă o lipsă de confort.

„Aproape toţi locuitorii Capitalei respectă aceste restricţii şi înţeleg importanţa lor. Nu sunt de fapt nişte restricţii, ci nişte limitări ale confortului, pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunţa la aceste măsuri, pentru sunt menite să ne protejeze pe noi. Acţiunea a 2.000 de oameni, care nu înţeleg importanţa acestor măsuri, nu ne vor determina să le schimbăm”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Potrivit spuselor sale, magazinele din București vor rămâne deschise, însă vor funcționa după un alt program, eventual.

„În unele ţări, şi dau un exemplu mai apropiat, Austria, în mod normal magazinele se închid la ora 18,00. Evident că este o lipsă de confort în momentul în care eşti obişnuit ca magazinele să se închidă mai târziu, dar închiderea magazinelor la ora 18,00 nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viaţa noastră. Este doar o lipsă de confort pe care o resimţim. Majoritatea oamenilor respectă aceste reguli”, a declarat Alin Stoica.

Bilanțul protestelor de luni seara

Prefectul a participat la conferința de presă, alături de șeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet şi comandantul Jandarmeriei Bucureşti, după protestele din seara de luni.

Alin Stoica a mai spus că protestul de luni seara a fost ţinut sub control de forţele de ordine, care au acţionat cu calm şi determinare pentru restabilirea ordinii. Un număr de 188 de persoane au fost conduse la secţii de Poliţie și au fost aplicate 222 de amenzi. Valoarea acestora a depășit suma de 200.000 de lei, după cum au anunţat şefii Jandarmeriei şi Poliţiei Capitalei.

De asemenea, poliţiştii au declanşat mai multe anchete în cazul protestatarilor violenţi, pentru ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, port ilegal de obiecte periculoase.