Evenimentul Zilei > Social > Primele restricții din București. În sectorul 5 se închid magazinele la ora 19 și piețele la ora 17
Primele restricții din București. În sectorul 5 se închid magazinele la ora 19 și piețele la ora 17

Primele restricții din București. În sectorul 5 se închid magazinele la ora 19 și piețele la ora 17

Primăria sectorului 5 din București ia unele măsuri pentru a preveni carantinarea totală. Astfel, în cursul săptămânii, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00. În week-end, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Un comunicat de presă dezvăluie viziunea și hotărârile autorităților Sectorului 5 al Capitalei pentru a limita efectele negative ale COVID-19 și pentru a preveni carantinarea totală la nivelul acestui sector al Bucureștiului.

Măsuri luate la Sectorul 5 al Capitalei pentru evitarea carantinării

Serviciul de Relații publice al Sectorului 5 București prezintă astfel cele stabilite în contextul unor consultări ale oficialităților și motivația principală privind restricțiile :

”În urma întâlnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o în cursul acestei săptămâni cu Premierul României, Florin Cîțu și cu ceilalți primari de sectoare și în urma apelului făcut astăzi, 24 martie 2021, de președintele Klaus Iohannis către autoritățile locale pentru a veni cu restricții suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19 și pentru preveni o carantinare totală a Capitalei”.

Măsuri luate pentru zilele din cursul săptămânii și pentru week-end

”Potrivit celor mai recente informații venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în București, rata de incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00

Programul farmaciilor nu va fi afectat

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24”, se mai precizează în comunicaul de presă al Sectorului 5 din București.

Piețele agroalimentare vor funcționa între orele 07:00 – 15:00 în cursul săptămânii

În comunicat se mai prezintă programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5, care,de asemenea, se va modifica după cum urmează: în cursul săptămânii piețele vor funcționa între orele 07.00 – 17.00, iar în week-end piețele vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00. De asemenea, locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

”În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de Primarul Sectorului 5. Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii”, mai precizează comunicatul Sectorului 5.

”Nu ne dorim carantiarea totală a Capitalei”, a spus primarul Sectorului 5, C. Popescu Piedone

„Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viața de zi cu zi. Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.