Evenimentul Zilei > EVZ Special > Ponta îl desființează pe Vlad Voiculescu: Să facem și noi un film despre indivizii care au pus mâna pe Ministerul Sănătății. Nu vrem Oscar
Ponta îl desființează pe Vlad Voiculescu: Să facem și noi un film despre indivizii care au pus mâna pe Ministerul Sănătății. Nu vrem Oscar

Ponta îl desființează pe Vlad Voiculescu: Să facem și noi un film despre indivizii care au pus mâna pe Ministerul Sănătății. Nu vrem Oscar

Fostul premier lansează un atac dur la adresa actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în contextul scandalului declanșat de evacuările în miez de noapte de la Spitalul Foișor.

Românii au ales, de data asta, răul cel mai mare. Declarația îi aparține fostului premier PSD, Victor Ponta, și a fost făcută în contextul scandalului de la Spitalul Foișor.

Fostul premier, care a fost nevoit să demisioneze după incendiul de la Colectiv, a comentat procedura de evacuare a pacienților din Spitalul Foișor, în miezul nopții. El a făcut o postare pe Facebook, în care a ironizat prestația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Victor Ponta a precizat că Vlad Voiculescu ar trebui să părăsească scaunul de ministru, să-și dea demisia.

„Incompetența ucide! Disprețul față de viața celorlalți ucide. Dar la ei nu există responsabilitate – și nici demisie! Avem voie să facem și noi un film despre acești indivizi care au pus mâna pe Ministerul Sănătății și, în general, pe ce a mai rămas în România încă interesant pentru tot felul de «șmecheri» din afară țării?

Nu vrem nici bani de la Buget pentru film (ca ei) și nici nu vrem Oscar pe suferința românilor! Vrem doar să le arătăm suporterilor lor fanatici cum arată «oamenii noi» și ce «schimbare» au adus! Să vadă și ei că votează și apară orbește niște indivizi mai incompetenți, mai proști și mai cinici decât toți politicienii de după 90 – și oricum sunt cei mai «vânduți» și trimiși în România că să «vândă» ce a mai rămas!”, a scris Victor Ponta în mesajul de pe Facebook.

Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu

Victor Ponta îl acuză pe Vlad Voiculescu pentru ordinul de evacuare a Spitalului Foișor, care a fost pus în aplicare în toiul nopții. În opinia sa, directorul spitalului și medicii de la „Foișor” sunt scoși țapi ispășitori pentru ceea ce s-a întâmplat.

„Ordinul aberant de evacuare peste noapte a Spitalului «Foișor» a fost semnat de Ministrul V. Voiculescu – însă responsabilitatea pentru bătaia de joc văzută de noi toți nu va așteptați să fie a lui Voiculescu și a găștii lui!!! Nuuuu – ei nu greșesc niciodată – nu își dau niciodată demisia – știu doar atât de bine să acuze pe alții!

Acum au căutat repede un «țap ispășitor» și l-au găsit pe Directorul Spitalului și pe medici; vor să îi dea afară; tot e bine, acum câțiva ani vorbeau cu Portocală și îi arestau pe doctori și pe pacienți!

«Cancerul» care s-a instalat acum la Sănătate va progresa – și se va extinde la toate părțile «corpului social» din România! De data aceasta românii nu au mai ales răul cel mai mic; l-au ales direct pe cel mai mare”, a mai scris Victor Ponta pe Facebook.

Spitalul Foișor transformat în unitate COVID

Aproximativ 90 de pacienţi internați la Spitalul „Foişor” au fost transferaţi vineri seară la alte unităţi medicale. O parte dintre aceștia au fost externați în toiul nopții, după ce rudele și aparținătorii au fost solicitați să vină de urgență. Măsura a fost luată pentru ca spitalul Foișor să fie transformat în unitate sanitară COVID. Măsura a provocat critici, dar şi proteste la poarta unităţii medicale.

Transformarea Spitalului Foişor într-unul COVID a fost o soluţie identificată de DSU şi avizată de Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de vineri. Aceasta deoarece spitalul are 26 de locuri la ATI, unde pot fi internați pacienții COVID în stare gravă.