Evenimentul ZileiPoliticaEXCLUSIV EVZ. Care e planul lui Victor Ponta pentru PSD. Prima alianță pe care a refuzat-o

EXCLUSIV EVZ. Care e planul lui Victor Ponta pentru PSD. Prima alianță pe care a refuzat-o

EXCLUSIV EVZ. Care e planul lui Victor Ponta pentru PSD. Prima alianță pe care a refuzat-o
Victor Ponta urmărește două ținte. Parteneriat politic cu PSD și continuarea șefiei în fruntea partidului său neparlamentar , Pro România. Ceea ce pare că reușește, cu ajutorul lui Vasile Dîncu.

Care e planul lui Victor Ponta pentru PSD. Prima alianță pe care a refuzat-o

“Nu plec de la Pro România. Deocamdată eu sunt președintele partidului. Nu mă duc la un alt partid. Sunt un social-democrat”, a declarat în seara aceasta Victor Ponta într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu la Aleph News. Mai mult, el a ținut să accentueze relația de amiciție pe care o are cu șeful PSD, Marcel Ciolacu.

Victor Ponta, sfătuitorul lui Marcel Ciolacu

“Am o relație foarte bună cu Marcel Ciolacu și cu PSD. Le-am spus că eu nu joc cu ei în liga națională, dar că le pot da sfaturi bune. Este o lecție pe care am învățat-o de la Adrian Năstase. Să nu fii singur. Dacă PSD este singur, degeaba este mare. Nu poate face 50% ca să poată conta. Acum, PSD este singur. Eu, când am fost președintele PSD, m-am aliat și cu PNL, și cu UNPR-ul lui Gabi Oprea și cu ALDE”, a jucat Ponta rolul de consultant politic.

“PSD nu trebuie să facă alianță cu AUR”

Deși și-a conturat cu o falsă modestie poziția de președinte de partid, chiar dacă este neparlamentar, Victor Ponta a continuat să îl laude și să-i dea sfaturi șefului PSD.

“Marcel Ciolacu a spălat imaginea partidului de umbrele trecutului. Este foarte bine. Nu cred că va face alianță cu AUR în Opoziție. Cu cine să vorbească de la AUR? Acolo sunt frământări și vor fi și mai multe de acum încolo”, s-a oferit subtil Victor Ponta să fie el și Pro România prietenii PSD.

Cu alte cuvinte, PSD ar face bine să facă parteneriat politic cu neparlamentarul Pro România al lui Victor Ponta.

Deși ajuns șef de partid neparlamentar, Ponta vorbește ca atunci când conducea PSD

Victor Ponta a dorit să arate în emisiunea de la Aleph News că nu este un om politic slăbit, care cu două luni în urmă își anunța retragerea din scena mare în urma eșecului de la alegerile parlamentare din decembrie 2020 când partidul său nu a reușit să treacă pragul electoral. Dimpotrivă. Are partid, are sfaturi de dat fratelui cel mare, PSD.

Șeful Pro România a spus că își asumă eșecul de la alegeri, dar că merge mai departe cu partidul creat de el. Victor Ponta a declarat că deși a vizat ca la alegerile parlamentare din 2020 să figureze ca o alternativă la PSD, Pro România nu a fost votată “pentru că suntem mici, dar avem oameni cu experiență care au participat la guvernări”.

Vasile Dîncu îi întinde mâna fostului șef al PSD

Norocul lui Victor Ponta poartă un nume. Vasile Dîncu, strategul PSD. Dîncu a prezentat duminică seara, la Prima TV, exact scenariul pe care Victor Ponta îl dezvolta, în paralel, la Aleph News. Respectiv, o politică de alianțe, de parteneriate politice cu partide de stânga și partide ecologiste, toate, neparlamentare, care să proiecteze în spațiul public imaginea că PSD nu este un partid izolat, singur. Dimpotrivă. Este un catalizator. Adună în jurul său alte formațiuni.

Puțin probabil ca Victor Ponta să nu fi primit deja oferta de parteneriat de la PSD, via Vasile Dîncu.

Cu o lună în urmă, Victor Ponta a tatonat o posibilă întoarcere personală în PSD, partid pe care l-a condus ani de zile, dar liderii actuali au declinat oferta. În schimb, Victor Ponta și Pro România au fost ofertați de PSD să le devină partener politic.

De câteva zile, Victor Ponta s-a angrenat într-un adevărat turneu în mass-media. Iese zi de zi la emisiuni radio, tv sau în interviuri în presa scrisă. Concret, a semnalat reîntoarcerea sa în politică.

 


Accesează: