Evenimentul Zilei > Politica > PMP, în război cu PNL. Băsescu a dat ordinul de luptă. „Băieţi…”
PMP, în război cu PNL. Băsescu a dat ordinul de luptă. „Băieţi…”

PMP, în război cu PNL. Băsescu a dat ordinul de luptă. „Băieţi…”

Adulat sau contestat, Traian Băsescu are în ADN-ul politic reflexele unui luptător de guerillă. Fostul președinte al României a postat un mesaj dur la adresa liberalilor după ce aceștia, conform declarațiilor lui Băsescu, și-au făcut campania electorală criticând PMP.

Fostul președinte Traian Băsescu, care a demonstrat că încă mai contează pe scena politică, reușind să strângă destule voturi la alegerile locale din septembrie, pentru fotoliul de edil, este în formă pentru parlamentarele de duminică. Nici actualele alegeri parlamentare nu l-au lăsat fără mesaj. Fostul președinte al României a răspuns dur la mesajele politice ale liberalilor.

Sâmbătă, fostul președinte a chemat susținătorii săi și ai partidului pe care îl păstorește, să se mobilizeze și să deturneze manevrele celor de la butoane, liberalii. Mesajul postat pe rețeaua sa de Facebook s-a viralizat, reușind să strângă în doar două ore de la postare aproape două mii de like-uri și sute de comentarii. Rămâne de văzut și ce efect real va avea la urnele de vot, în opțiunile alegătorilor.

Liberalii au fabricat zeci de sondaje false”

„Băieţi, o ştiţi pe aia cu săpatul gropii pentru altul? În această campanie, una din ţintele PNL a fost demobilizarea electoratului PMP şi neparticiparea acestuia la vot. Liberalii au fabricat şi au dat publicităţii zeci de sondaje false, zeci de conferinţe de presă destinate înşelătoriei cu “votul util”. Nici măcar în ultima zi de campanie Marcel Vela nu s-a putut abţine şi a continuat să instige la televiziunile locale să nu fie votat PMP„, scrie versatul politician, care zilele trecute semnala la Iohannis „un urât moment de trufie”.

El ține isonul și altor voci din politică, ce susțin același lucru, că liberalii alături de Iohannis au măsluit statisticile și au recurs la măsuri de protecție destul de permisive tocmai pentru a se putea ține parlamentarele, un scrutin cu o miză considerabilă pentru arhitectura puterii.

În continuarea apelului său, Băsescu își îndeamnă simpatizanții să vină să voteze pentru a pune aroganții drapați în culorile galben și albastru cu botul pe labe. „Eu îndemn electoratul PMP să meargă la vot şi să dea o lecţie liberalilor aroganţi. Iar povestea cu căzutul în groapa săpată pentru altul, o verificăm mâine seară dragi liberali”.