Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu, atac fără precedent asupra liberalilor: ”Niște fripturiști”
Traian Băsescu, atac fără precedent asupra liberalilor: ”Niște fripturiști”

Traian Băsescu, atac fără precedent asupra liberalilor: ”Niște fripturiști”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a avut un mesaj tranșant după decizi de luni a Curții Constituționale a României.

Băsescu a declarat că prin decizia de luni, CCR a lămurit pentru totdeauna povestea forțării alegerilor anticipate: acestea nu se pot realiza decât dacă există o voință majoritară în Parlament. Avem o Constituție care protejează Parlamentul de dizolvare mai mult decât orice altă Constituție din Uniunea Europeană, a arătat fostul șef al statului, dar nu a uitat de gafele PNL.

„Le-am spus liberalilor: Nu vă apucați de anticipate, pentru că sunteți minoritari. Majoritatea la căderea Guvernului Dăncilă a fost o majoritate de fripturiști, nu se va mai repeta. Scopul numirii e că țara să aibă guvern, iar Orban a declarat ca scopul numirii sale e acela să nu aibă guvern. Numirea lui Orban a fost eroare declarativă. Dată fiind urgența, într-o săptămână vom avea motivarea Curții Constituționale. Anticipatele trebuie uitate. Dacă nu le vrea PSD-ul, ele nu se vor produce”, a declarat Băsescu la Realitatea.Net.