Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu dezgroapă minciunile din România: „Situația este extrem de gravă”
Băsescu dezgroapă minciunile din România: „Situația este extrem de gravă”

Băsescu dezgroapă minciunile din România: „Situația este extrem de gravă”

Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că situaţia epidemiologică din România este mult mai gravă decât ne spun autorităţile.

Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că marea problemă pe care România o are la ora actuală este că măsurile luate de autorităţi până acum nu sunt suficiente pentru a combate pandemia de coronavirus.

„Marea problemă pe care o avem în mod real este că măsurile nu sunt suficiente ca sa stăvilească boala. Uitati-vă câți oameni ajung în spitale, deja în stare de terapie intensivă. Asta pentru că nu se testează. Din cauza asta ATI a ajuns la limităa”, a spus Traian Băsescu la România Tv.

Traian Băsescu: Situaţia este mult mai gravă decât se prezintă în raportări

„Realitatea nivelului de imbolnavire a populației este ascunsă sub aceste raportări. Situaţia este mult mai gravă decât se prezintă în acele raportări zilnice.O să o descoperim, probabil, după alegeri.”, a mai Traian Băsescu.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a raportat marţi, 1 decembrie,  4.272 de infectări cu coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. De asemenea, au fost confirmate 199 de decese. A fost înregistrat un nou record în ceea ce privește persoanele de la Terapie Intensivă: 1.259 de pacienți la ATI în ultimele ore

Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  360.934 de pacienți au fost declarați vindecați.

Câte persoane din România au murit de Coronavirus?

Până astăzi, 11.530 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 30.11.2020 (10:00) – 01.12.2020 (10:00) au fost raportate 199 de decese (130 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Foarte multe persoane sunt internate la ATI unde, spun medicii, nu sunt paturi suficiente pentru a face față.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.438. Dintre acestea, 1.259 sunt internate la ATI.