Evenimentul ZileiPoliticaTraian Băsescu: Neomarxiștii din USR vor atenta la valorile de bază ale României

Traian Băsescu: Neomarxiștii din USR vor atenta la valorile de bază ale României

Traian Băsescu: Neomarxiștii din USR vor atenta la valorile de bază ale României
Fostul șef de stat, Traian Băsescu, susține că cel mai mare pericol pentru democrația românească este noua alianță politică, care va intra în Parlament cu un scor semnificativ, și anume USR Plus.

Băsescu spune despre șefii USR Plus că au o ideologie „toxică și dezgustătoare”, în plus, mai afirmă că USR este un partid neomarxist.

„Un partid neomarxist, care a avut obrăznicia să ne propună să trăim la comun, numai că reacția a fost extrem de dură din societate. E un partid al gulerelor albe din administrație și multinaționale. Nu se poate lipi decât de eticheta de partid neomarxist, progresiștii. Cioloș este liderul lor. Ei propun renunțarea la valorile specifice societății competitive liberale. Mi se pare o ideologie toxică și dezgustătoare. Cel mai neplăcut lucru este discreditarea valorilor familiei. Traiul la comun nu are nimic comun cu valorile familiei. Valorile Europei pleacă de la valorile creștine și de la familie”, a spus Traian Băsescu.

Andronic a făcut un pronostic pentru USR

Analistul politic Dan Andronic a fost prezent în studiul emisiunii Contrapunct, de pe EvZ TV unde a spus că USR va lua peste 20 la sută, din totalul voturilor exprimate la alegerile generale din 6 decembrie 2020.

Potrivit lui Andronic, USR va lua peste 20 la sută din totalul voturilor exprimate, ceea ce va da dreptul partidului să negocieze o alianță pe partea dreaptă pentru forma un nou guvern, dar și să pretindă locuri în ministere de forță.

„Întotdeauna cel aflat la guvernare va pierde puncte. Întrebarea este cine le va câștiga și problema este dacă le vor câștiga PSD sau USR. După părerea mea, una dintre surprizele acestor alegeri va fi reprezentată de USR care va lua peste 20 la sută. Este o dinamică politică. Nu este o magie până la urmă. Funcționează teoria vaselor comunicante. Votul de pe partea dreaptă nu se duce spre stânga. Care sunt eprubetele de pe partea dreaptă, PNL și USR, PMP și cam atât. Și atunci acel 60 la sută, care înseamnă vot de dreapta în România, va trebui să se repartizeze într-o formă sau alta. Acel 60 la sută ar putea să însemne, 30 la sută la PNL, 20 la sută la USR și zece la sută la PMP. Ceea ce vreau să spun că voturile alea trebuie să se ducă undeva. Spre stânga vor pleca foarte puține voturi, undeva la două-trei procente”, a spus Andronic.

Curea se teme de partidul fără biblie

Mai în ton cu Traian Băsescu, redactorul șef adjunct al EvZ, Mirel Curea a spus la aceeași emisiune, că se teme de partidul fără biblie.

„Sper ca flotanții să se ducă oriunde dar nu spre USR, din motive foarte clare. Pe mine ăștia care nu vor să se atingă de Biblie mă înspăimântă. Dar unii cărora li se dă ordin de partid, pe mine mă înspăimântă. Eu nu am chef ca în țara asta niște legionaroizi atei să aibă un cuvânt de spus. Mă tem pentru ceea ce înseamnă sănătate mintală și trupească în România”, a afirmat Curea.

 


Accesează: