Evenimentul ZileiActualitateSe rezolvă ceva după deciziile luate de Iohannis? Mirel Curea: „Mă așteptam să anunțe altceva”

Se rezolvă ceva după deciziile luate de Iohannis? Mirel Curea: „Mă așteptam să anunțe altceva”

Se rezolvă ceva după deciziile luate de Iohannis? Mirel Curea: „Mă așteptam să anunțe altceva”
Președintele Klaus Iohannis a vobit doar ca să pară preocupat de situația creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, fără să spună nimic interesant.

Jurnalistul Mirel Curea a comentat declarațiile președintelui Klaus Iohannis din preambulul ședinței de guvern, afirmând că acesta nu a transmis nimic important. Potrivit spuselor sale, afirmațiile președintelui care a anunțat că Guvernul condus de Ludovic Orban trebuie să adopte noi restricții în contextul pandemiei de coronavirus nu au atras atenția prin nimic remarcabil.

„Președintele Klaus Iohannis nu a exprimat nimic important. Erau străzile supraaglomerate noaptea? Parcurile erau pline noaptea? Speram să anunțe că se scot două promoții de medici specialiști, mă așteptam să spună că DSP-urile vor avea asistenți sanitari, așteptam să anunțe chestii deștepte. Vorbește ca să pară preocupat”, a comentat jurnalistul Mirel Curea la Antena 3.

Președintele a participat la ședința Executivului după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 10.000 de noi cazuri de coronavirus. El a precizat că restricțiile din prezent nu mai sunt suficiente și că va fi nevoie de noi măsuri pentru gestionarea pandemiei

Declarațiile președintelui

Klaus Iohannis a anunțat, la începutul ședinței de guvern la care a participat, că Executivul va trebui să ia noi măsuri pentru a încetini răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

„Sunt necesare măsuri ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online, angajații din public și din privat să treacă în telemuncă acolo unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel tarziu la ora 21.00”, a declarat președintele.

El a adăugat că circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, iar petrecerile, publice sau private, interzise. De asemenea, a mai spus președintele, târgurile și piețele vor trebui închise și masca va trebuie să fie obligatorie.

„Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară în toate locurile publice indiferent dacă este în interior și exterior, iar firmele și autoritățile trebuie să-și decaleze programul de funcționare astfel încât transportul public să funcționeze cu o încărcătură mai mică, permițând distanțarea suficientă”, a mai spus Klaus Iohannis.


Accesează: