Evenimentul Zilei > Politica > Schimbări în Guvernul Orban. Klaus Iohannis a semnat decretul
Schimbări în Guvernul Orban. Klaus Iohannis a semnat decretul

Schimbări în Guvernul Orban. Klaus Iohannis a semnat decretul

Schimbări în Guvernul Orban. Mircea Fechet este noul ministru al Mediului. El îl înlocuiește pe Costel Alexe, care a devenit președintele Consiliului Județean Iași.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia lui Costel Alexe din funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, din Guvernul Orban, şi pe cel prin care îl numeşte în această funcţie pe Mircea Fechet.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Mediului va avea loc joi, la ora 15,30, la Palatul Cotroceni.

Mircea Fechet este secretar de stat în Ministerul Mediului.

Costel Alexe a demisionat din funcţie după ce a fost ales, la alegerile locale din 27 septembrie, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Cine este Mircea Fechet

Mircea Fechet a fost secretar de stat în ministerul condus până acum de Costel Alexe, însărcinat cu coordonarea următoarelor structuri și unități: Administrația Fondului pentru Mediu, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Direcția Generală Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase și Direcția Generală Evaluare Impact și Controlul Poluării.

Fechet (40 de ani), este căsătorit și are doi copii. În urmă cu mai puțin de doi ani era consilier în Consiliul Local Bacău, de unde a demisionat și s-a angajat prin concurs la Curtea de Conturi. Anterior, Fechet a deținut o funcție de conducere la Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

Mircea Fechet candidează pentru Camera Deputaților, fiind pe locul întâi pe lista PNL Bacău.