Evenimentul Zilei > Politica > Experiment Covid-19 în România! Apar Iohannis şi Orban. Dacă se confirmă, e groaznic
Experiment Covid-19 în România! Apar Iohannis şi Orban. Dacă se confirmă, e groaznic

Experiment Covid-19 în România! Apar Iohannis şi Orban. Dacă se confirmă, e groaznic

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Ludovic Orban sunt în centrul unor acuzaţii incendiare cu privire la evoluţia cazurilor de Covid-19 în România.

Cel care a lansat atacul la adresa primilor oameni în stat este deputatul PSD Bogdan Cojocaru. Social-democratul nu s-a ferit de cuvinte şi a subliniat că Iohannis şi Orban ascund situaţia reală legată de cazurile noi de Covid-19 din România.

Într-un comunicat de presă remis Agerpres, Bogdan Cojocaru susţine că numărul de teste este ţinut intenţionat la un nivel redus, iar asta se întâmplă la ordinele lui Iohannis şi Orban. Scopul acestora are legătură cu un calcul politic conform căruia PNL îşi doreşte ca viitoarele alegeri parlamentare să fie organizate în decembrie, conform programului iniţial.

50.000 de teste pe zi, mit sau realitate?

Mai departe, parlamentarul PSD acuză că formaţiunea pe care o reprezintă Orban şi Iohannis nu ţine cont de oameni şi este centrată doar pe obţinerea unui scor electoral bun la viitoarele alegeri parlamentare. Iar asta, fără să le pese de felul în care România este afectată de pandemia de coronavirus în acest final de an.

Cojocaru a subliniat că liberalii fără nicio remuşcare în dorinţa de a organiza aceste alegeri parlamentare cât mai repede. În opinia social-democratului, Iohannis şi Orban îşi doresc asta pentru să se tem că o eventuală amânarea a alegerilor ar duce ulterior la o pierdere la scor a acestora şi implicit la imposibilitatea de a mai forma guvernul.

De aceea, Cojocaru crede că statisticile reale cu privire la pandemia de coronavirus sunt prezentate intenţionat la un nivel cât mai redus, când de fap realitatea e cu totul alta. Deputatul consideră că numărul de cazuri noi de Covid-19 este mult peste cel raportat de autorităţi.

„Premierul Orban a anunţat chiar la Iaşi când a venit la înscăunarea lui Costel Alexe la şefia Consiliului Judeţean, că România are posibilitatea să facă 50.000 de teste pe zi. Ce n-a explicat omul din fruntea liberalilor că mai trebuie să şi vrem să le facem”, a transmis Cojocaru.

De ce stagnează numărul de teste?

În continuarea comunicatului de presă remis Agerpres, parlamentarul PSD se întreabă de ce numărul de teste nu depăşeşte o anumită valoare. „În realitate vedem că numărul de teste stagnează la 35-37.000, iar explicaţia este simplă.

PNL încearcă să ţină cât mai jos nivelul de teste, pentru a raporta cât mai puţine cazuri confirmate. Întreaga suflare liberală are ca unic scop ţinerea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie.

Evident că democraţia presupune costuri şi că instalarea unui nou Parlament, pe căi democratice, adică prin alegeri, este ţelul oricărui stat civilizat. Însă nu în orice condiţii şi în niciun caz prin forţarea limitelor.

Pentru că asta face în prezent trupa liberală, cu preşedintele Klaus Iohannis în frunte. Nu le mai pasă de soarta oamenilor, e important doar scorul”, a punctat Bogdan Cojocaru.

Acuzaţii grave pentru PNL şi liderii lui

Conform celor exprimate de deputatul social-democrat, PNL a gestionat prost pandemia şi a luat măsuri ineficiente pentru economia românească, din ce în ce mai sufocată de efectele pandemiei. În acest context, Cojocaru simte că liberalii vor alegeri parlamentare la 6 decembrie pentru că în 2021 nu vor mai avea argumente care să-i facă pe români să le acorde voturile.

„Pentru PNL, mai importante sunt alegerile decât sănătatea românilor. Vedem cum întreaga Europă fierbe, cum guvernele decid unul după altul închiderea activităţilor, pentru a stopa pandemia, în timp ce liberalii de la noi au un singur ţel: alegeri cu orice preţ”, a completat Cojocaru.

Altfel, deputatul PSD a cerut românilor să fie solidari şi să nu se lase păcăliţi de strategia PNL, susţinând totodată că social-democraţii nu se tem de alegeri organizate în decembrie şi că formaţiunea condusă de Marcel Ciolacu intră în campanie cu multă încredere în propriile forţe.

„Şi la locale unii spuneau că vom obţine un scor redus. N-a fost aşa, ba dimpotrivă, la nivel naţional am câştigat mai multe primării decât PNL”, a mai afirmat deputatul Cojocaru.

foto: Răzvan Vălcăneanţu

sursa: Agerpres

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.