Talentatul Domn Băsescu. Secretul supraviețuirii PMP și alegerile locale 2020

Talentatul Domn Băsescu. Secretul supraviețuirii PMP și alegerile locale 2020 Dan Andronic, editorialist sursa: Arhiva EVZ

Rezultatele finale ale alegerilor locale nu au fost anunțate de către BEC. Dar știm sigur că Traian Băsescu și PMP au supraviețuit. Spre deosebire de Victor Ponta (Pro România) și Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE)

Traian Băsescu a luat 11 la sută la alegerile locale din București, candidând pentru funcția de Primar General. Un scor mic, nedemn de fostul președinte al României, ar putea comenta unii. Și poate că ar avea dreptate, mai ales că Traian Băsescu i-a obișnuit cu victorii pe linie. Numai că el este extrem de important dacă ne uităm la perfomanța lui Ponta sau Tăriceanu. Ca să nu mai spunem că uneori în politică faci ceea ce e bine pentru alții, nu pentru tine. Ceea ce fostul președinte a explicat destul de clar.

EVZ TV. Interviu exploziv cu Traian Băsescu. Dezvăluiri din culisele războiului pentru Capitală

O să încerc să explic și eu de ce Traian Băsescu a luat decizia corectă. Știa că va fi o campanie grea, că vor curge acuzații și presiuni, dar era în poziția generalului care trebuie să-și conducă soldații printr-o junglă plină de necunoscut. Putea să se retragă și să nu-i pese? Putea, numai că un alt candidat din partea Partidului Mișcarea Populară nu avea nici o șansă. Lua un glorios 1,5 la sută și îngropa definitiv partidul.

Traian Băsescu = diferența între 4 și 5 la sută

Candidatura lui Traian Băsescu, forțată de decizia lui Orban și Barna de a exclude PMP din alianța pentru București, a reprezentat Votul de Aur, cel care a ajutat partidul fostului președinte să treacă pragul electoral, devenind al 4-lea partid al României după alegerile locale. Cu alte cuvinte, Traian Băsescu le-a dovedit celor doi că mai are suficiente resurse politice pentru un rezultat bun, capabil să-i încurce în visele lor de dreapta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Era un gest necesar, în condițiile în care Bătălia pentru București se bucura de cea mai mare vizibilitate în mass-media și online, având efect asupra întregii țări. Am discutat mult cu Traian Băsescu pe marginea acestei decizii. Nu pot spune că l-am convins, pentru că pe Băsescu doar Traian îl poate determina să ia o decizie, dar i-am spus că este dator să facă ultima "transfuzie" de sânge politic către PMP la aceste alegeri locale, pentru a le oferi viitor celor care cred în el.

A fost o campanie murdară, fără dezbateri televizate, cu anunțuri mincinoase de retragere aruncate pe piață de televiziuni care altădată erau "băsiste", acum fiind doar profitabile, cu presiuni din toate părțile, dar până la final decizia luată s-a dovedit a fi corectă.

Traian Băsescu, atac la Ludovic Orban. Râde de Firea, Nicușor Dan, Tăriceanu și Ponta

În niște alegeri locale în care s-a votat ca la prezidențiale, Traian Băsescu a dovedit că rămâne un jucător redutabil, capabil să aducă oamenii la vot.

Secretul supraviețurii PMP? A rămas singura mișcare politică care are la bază o ideologie bazată pe resursele imagologice și politice ale unui personaj care a făcut istorie în România. Despre care 99 la sută dintre români are o părere bună sau proastă. Dar care nu lasă pe nimeni indiferent!