Evenimentul Zilei > Monden > Play it again, Klaus! Legătura dintre președinte și „Casablanca”. Stilista Adina Buzatu l-a făcut praf. VIDEO
Play it again, Klaus! Legătura dintre președinte și „Casablanca”. Stilista Adina Buzatu l-a făcut praf. VIDEO

Play it again, Klaus! Legătura dintre președinte și „Casablanca”. Stilista Adina Buzatu l-a făcut praf. VIDEO

Ținuta cu smoking alb și papion purtată de președintele Iohannis la festivitățile organizate de Ziua Mrinei a făcut furori în toate mediile. Șeful statului a stârnit multă ironie și hohote de râs, însă și admirație din partea multor cunoscători. S-a spus că s-ar fi inspirat dintr-un film James Bond sau chiar că ar aduce mult cu ținuta lui Humphrey Bogart în scena „Play it again, Sam" din celebrul film Casablanca. Este însă o ținută reușită? Un expert a comentat în direct, pe platforma EVZ, controversata alegere a președintelui.

În opinia lui Mirel Curea, Iohannis pare să se ducă foarte mult în direcția stilistică Cătălin Botezatu. Dan Andronic nu consideră exagerată ținuta președintelui.

Iohannis și Bogart, Constanța și Casablanca

Intervenită în direct, la invitația moderatorului Robert Turcescu, stilista Adina Buzatu a explicat: Ținuta din punct de vedere conceptual nu era greșită. Însă acel dinner jacket nu era potrivit pentru acel eveniment, acel moment. Iohannis are un papion precusut, nu foarte rafinat. Sunt papioane potrivite ziua. Papionul trebuie să-ți fie confortabil să-l porți.

Humphrey Bogart în secvența Play it again, Sam

Ținuta nu a fost de acolo

Nu-și avea sensul să poarte un sacou atât de întărit, arată ca o platoșă. Nu se mai poartă demult. Trebuia o stofă fină care să curgă pe tine. Cele cu întărituri se recomandă pentru oameni cu o statură mai mică, iar președintele este înalt, arată foarte bine. Ținuta nu a fost de acolo, direcția nu a fost bună. Este o ținută elegantă pentru un eveniment de seară„, a comentat Adina Buzatu. Intervenția acesteia poate fi urmărită între minutele 1.04.46 – 1.15.00.